Home [njuz] Svečana dodela 240 besplatnih „inter rejl karata”

Svečana dodela 240 besplatnih „inter rejl karata”

29
0

starU okviru obeležavanja Dana mladih, 12. avgusta, na Trgu Republike u Beogradu, od 12 do 16 časova, Kancelarija za mlade grada Beograda organizovaće svečano uručenje „inter rejl karata” dobitnicima na konkursu „Inter rejl za mlade Beograđane”. Proslava Dana mladih ponudiće zabavu uz dobru muziku, koju će puštati mladi domaći di-džejevi, ali će uključiti i mnogobrojne druge organizacije koje će predstaviti svoj program, dosadašnji rad i buduće akcije. Cilj je da se mladima omogući bolje upoznavanje sa institucijama i organizacijama, čija je osnovna ideja da se mladi podstaknu i uzmu učešća u programima koji direktno doprinose poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Celodnevna proslava Dana mladih biće i prilika da se mladim Beograđanima predstave mnogobrojne institucije i organizacije koje svojim programima pomažu mladima, obezbeđuju stipendije za studiranje i studentske razmene ili na primer imaju predloge za putovanje Evropom sa malim budžetom. Svi zainteresovani biće u mogućnosti da se 12. avgusta upoznaju i razgovaraju sa predstavnicima Kancelarije za mlade grada Beograda, ali i sa ostalim učesnicima proslave Dana mladih, među kojima će biti i Francuski kulturni centar, Institut „Servatnes”, Gete insitut, Fond „Zoran Đinđić”, British Council, „National Tempus Office”, Konrad Adenauer, Udruženje studenata sa hendikepom, opštinske kancelarije za mlade i Udruženje „Bekpekers Srbija”.

Poseban deo celodnevne proslave obeležiće i akcija „Skockajte budžet” koju organizuju Pro Concept i BIRN Srbija, kao deo projekta „Oko javnih finansija”, a koja će svim zainteresovanima ponuditi mogućnost da rasporede 656 milijardi dinara iz državnog budžeta, odnosno raspodele imaginarni novac koji predstavlja budžet za 2010. godinu, u skladu sa svojim prioritetima svakom od 26 ministarstava. Na ovaj način mladi će na simboličan način uzeti učešća u procesu planiranja budžetske potrošnje i tako dati primer za trasparentnost budžetskog procesa i jasno definisanih budžetskih prioriteta, ali i naglasiti važnost uključivanja mladih u definisanje državnih prioriteta.