Home [ volontiranje ] Nova omladinska razmena u Nemačkoj

Nova omladinska razmena u Nemačkoj

67
0

netOrganizatori razmene su Volonterski centar Vojvodine – SCI Srbija, Novi Sad, Interkulturelles Netzwerk, Berlin, Nemačka i Gwenilli, Quimper, Francuska. Tokom razmene učesnici će na drvetu izrađivati plakate o flori i fauni mesta u kome ćemo biti smešteni koji će potom biti postavljani u okolini, kao vid promocije zaštite prirodnih vrednosti. Dakle uposlićemo svoje prstiće i sive ćelije desne strane mozga! Tokom razmene učesnici će imati priliku da upoznaju svoje vršnjake iz Nemačke i Francuske, da diskutuju, razmenjuju iskustva i druže se kroz različite aktivnosti – jahanje, vožnje kanuima, šetnje i upoznavanje biljnog sveta, kupanje na jezeru, obilazak mlekare, nacionalne večeri, radionice… Jezik razmene će biti srpski, francuski, nemački, a koristiće se i engleski i svi ostali vidovi komunikacije.

Učesnici razmene:
U razmeni učestvuju mladi uzrasta 18 – 22 godine iz Srbije, Francuske i Nemačke. Iz svake zemlje će biti grupa od 8 učesnika i po jedan lider iz svake zemlje.

Smeštaj:
Smeštaj će biti obezbeđen u hostelu na farmi – na raspolaganju su trokrevetne i šestokrevetne sobe. Potrebno je poneti sa sobom vreću za spavanje i eventualno jastuk. Postoje odvojeno toaleti i tuševi, alisu tuševi međusobno neodvojeni.

Finansijski aspekat učešća:
Putni troškovi učesnika će u potpunosti biti refundirani od strane organizatora. Učesnici iz Srbije plaćaju godišnju članarinu Volonterskom centru Vojvodine u iznosu 2700 dinara.

Rok za prijavu:
Popunjen prijavni formular treba poslati na e-mail adresu jankovitsch@ gmail.com najkasnije do 28. juna 2010. godine!

Dodatne informacije na 063 11 828 04