Home [ volontiranje ] Servis „Volonteri Beograda” pod sloganom „Učini pravu stvar”

Servis „Volonteri Beograda” pod sloganom „Učini pravu stvar”

50
0

sportKancelarija za mlade grada Beograda pokrenula je volonterski servis  „Volonteri Beograda” pod sloganom „Učini pravu stvar”. Ideja je da se na ovaj način podstiče volonterizam, njegove vrednosti, koristi i značaj. Preko sajta www.volonteribeograda.rs, svi koji žele da volontiraju i oni kojima su potrebni volonteri mogu se brzo i jednostavno prijaviti. Svim volonterima će biti omogućena obuka o njihovim pravima, obavezama i osnovama volontiranja. Svakom mladom čoveku dat je širok izbor institucija i organizacija koje traže volontere, kao i različite vrste aktivnosti u okviru volonterskog procesa. Ovo je prvi organizovan volonterski servis koji pruža izbor mladim ljudima da prema svojim afinitetima izaberu institucije, organizacije ili događaje u kojima žele da volontiraju.

U servisu „Volonteri Beograda” mladi Beograđani mogu da saznaju šta je to volonterizam, zašto je bitno volontirati, kakva sve iskustva mogu da steknu, zašto organizacije treba da organizuju volonterske aktivnosti.

U cilju promovisanja volonterizma i novog volonterskog servisa, pokreće se niz promotivnih aktivnosti u medijima i po fakultetima i srednjim školama, kako bi se svim zainteresovanim Beograđanima približile vrednosti volonterizma i otvorile mogućnosti da pokažu svoju humanost, solidarnost i aktivizam.