[ youth.rs ]

Servis „Volonteri Beograda” pod sloganom „Učini pravu stvar”

Kancelarija za mlade grada Beograda pokrenula je volonterski servis  „Volonteri Beograda” pod sloganom „Učini pravu stvar”. Ideja je da se na ovaj način podstiče volonterizam, njegove vrednosti, koristi i značaj. Preko sajta www.volonteribeograda.rs, svi koji žele da volontiraju i oni kojima su potrebni volonteri mogu se brzo i jednostavno prijaviti. Svim volonterima će biti omogućena obuka o njihovim pravima, obavezama i osnovama volontiranja. Svakom mladom čoveku dat je širok izbor institucija i organizacija koje traže volontere, kao i različite vrste aktivnosti u okviru volonterskog procesa. Ovo je prvi organizovan volonterski servis koji pruža izbor mladim ljudima da prema svojim afinitetima izaberu institucije, organizacije ili događaje u kojima žele da volontiraju.

U servisu „Volonteri Beograda” mladi Beograđani mogu da saznaju šta je to volonterizam, zašto je bitno volontirati, kakva sve iskustva mogu da steknu, zašto organizacije treba da organizuju volonterske aktivnosti.

U cilju promovisanja volonterizma i novog volonterskog servisa, pokreće se niz promotivnih aktivnosti u medijima i po fakultetima i srednjim školama, kako bi se svim zainteresovanim Beograđanima približile vrednosti volonterizma i otvorile mogućnosti da pokažu svoju humanost, solidarnost i aktivizam.

Exit mobile version