Home [njuz] Za brucoše 1.143 budžetska mesta

Za brucoše 1.143 budžetska mesta

30
0

svetskabanka.jpgNa devet viših škola u Vojvodini čiji je osnivač Pokrajina, a koje nakon akreditacije prerastaju u visoke strukovne škole,u skladu s čim je juče na sednici Skupštine Vojvodine i doneta odluka o novim nazivima, za upis studenata u prvu godinu studija u 2007/8.

biće ukupno 1.143 mesta za brucoše koji će studirati na teret budžeta, odlučilo je juče Izvršno veće Vojvodine.

Kako „Dnevnik“ saznaje, po školama budžetska mesta raspoređena su ovako: Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu 200 mesta, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu 183, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici 220, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu 170. Za visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača predviđeno je po 80 budžetskih mesta u Novom Sadu i Vršcu, a po 70 u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kikindi.

Za svaku od škola utvrđen je broj budžetskih mesta na svakom studijskom programu (smeru). Ovih dana biće utvrđen i broj mesta za brucoše koji će plaćati školarinu i raspisan konkurs za upis, tako da maturanti koji školovanje nameravaju da nastave na akreditovanim visokim školama ne treba da brinu.

V. Č.

(Preuzeto iz Dnevnika 06.06.2007.)