Home [treninzi] Poziv na seminar „Mobilizacija lokalnih zajednica“

Poziv na seminar „Mobilizacija lokalnih zajednica“

34
0

book5Pozivamo vas da se prijavite na četvorodnevni seminar “Mobilizacija lokalnih zajednica”, koji Centar za mir i razvoj demokratije organizuje u saradnji sa Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava u Osijeku – od 24. do 28 maja 2010. godine. Ovaj seminar je prvi od dva seminara (oba će se odvijati u Osijeku) i deo je projekta “Eduka – podrška razvoju civilnog društva” koji podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva iz Zagreba.Cilj ovog projekta je dugoročno osnaživanje predstavnika organizacija civilnog društva i lokalne samouprave s područja Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije (SR) za aktivno učešće u razvoju demokratije u spomenutim zemljama, kao i u regiji uopšte.
Metodologija rada seminara zasnovana je na interaktivnom i iskustvenom pristupu u skladu sa načelima učenja odraslih. Osim rada kroz radionice, u okviru treninga će biti organizovana jednodnevna terenska poseta organizacijama u Osijeku i okolini.
Trening je namenjen predstavnicima civilnog sektora i lokalne samouprave s područja cele Bosne i Hercegovine i Srbije. Prilikom izbora 18 učesnika (po 9 iz svake zemlje) treninga vodit će se računa o sljedećim kriterijima:

1. osobe rade na upravljačkim pozicijama i/ili imaju mogućnost prenosa i primene naučenog u organizaciji;
2. osobe imaju sposobnost i veštinu prijenosa znanja na druge;
3. osobe imaju mogućnost uticaja na razvoj civilnog sektora i razvoj lokalne zajednice.

Prednost će imati organizacije i pojedinci iz lokalne samouprave koje svojom misijom i djelovanjem pridonose jačanju demokracije i civilnog društva odnosno organizacije koje svojim radom i rezultatima planski, sustavno i kontinuirano pridonose društvenoj promjeni u svojim lokalnim zajednicama.

i poslati na sledeću adresu caa@caa.org.rs . Za sve dodatne informacije slobodno pozovite 064 23 55 752 – Jelenu Mihailović. Za sve učesnike/ce seminara biće obezbeđen smeštaj, hrana (u hotelu u Osijeku) i prevoz od Beograda do Osijeka (autobusom).

S poštovanjem,
Jelena Mihailović
Koordinatorka projekta

Prijavni obrazac