Home [treninzi] Menadžerski kurs za studente na FON-u

Menadžerski kurs za studente na FON-u

37
0

book3Na Fakultetu organizacionih nauka biće organizovan biće organizovan menadžerski kurs za studente, sa šansom za stalno zaposlenje.Evropska studentska organizacija ESTIEM sa Fakulteta organizacionih nauka po četvrti put organizuje manifestaciju internacionalnog i edukativnog karaktera “Case Study Show 2010” koja će biti održana od 22. do 24. aprila na Fakultetu organizacionih nauka.

Studenti FON-a zajedno sa kolegama iz cele Evrope, imaće priliku da se okušaju u ulozi menadžera i da primenom svojih znanja reše studije slučaja kompanija Telekom Srbija, L’Oreal Balkan, Japan Tobacco International, Holcim, Coca-Cola Hellenic Srbija i Microsoft Srbija i dođu do svog prvog zaposlenja ili stručne prakse.

“Case Study Show” je jedan od najvećih projekata edukativnog karaktera i ima za cilj da podigne kvalitet obrazovanja naših studenata. Studija slučaja predstavlja savremen način učenja koji dolazi sa Harvarda, i zahteva da studenti sva svoja teoretska znanja stečena tokom studiranja integrišu i za kratko vreme prikažu u vidu rešavanja konkretne problematike.

Studenti će prva dva dana “Case Study Show-a” prezentovati svoja rešenja problema, a poslednjeg dana, 24. aprila, imaće priliku da kroz radionice ostvare interaktivni odnos sa predstavnicima kompanija. Na ovaj način kompanije dobijaju jasan uvid kako u rad pojedinaca, tako i u njihovo snalaženje u timskom radu, a za najistaknutije studente završnih godina postoji mogućnost prvog zaposlenja.

Prvog dana događaja održaće se Company Day na kojem će prisutni moći da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija, ostave svoj CV i tako ostvare priliku za potencijalno zaposlenje. Oni nešto mlađi, srednjoškolci imaće priliku da dođu i osete put uspeha, ali i izazova koji će morati da ponesu kao budući studenti.

Projekat su podržali Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka, Narodna kancelarija predsednika Republike, Savet stranih investitora (FIC), kao i Smart kolektiv, osnivać Foruma poslovnih lidera Srbije (BLF).

Izvor: MONDO