Home [njuz] Sastanak omladinske mreže Youth Together u Tuzli

Sastanak omladinske mreže Youth Together u Tuzli

38
0

 Članovi omladinske mreže Youth Together iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Albanije, Bugarske i BiH susreli su se u Tuzli, a domaćin mrežnog sastanka bilo je Udruženje Mladi Tuzle, punopravan član mreže. Reč je o omladinskoj mreži koja okuplja omladinske organizacije s područja jugoistočne Evrope. Radne metode kojima se koristi omladinska mreža su interkulturalni projekti razmena, omladinski volonterski rad, radionice, treninzi, seminari, konferencije…

"Doneto je nekoliko odluka, a najvažnija je bila ona o formalnoj registraciji mreže koja dokazuje da su članice mreže više nego zainteresovane za budući zajednički rad. Bilo je reči i o budućim projektima", kazala je između ostalog projekt-menadžerica za internacionalnu saradnju Udruženje Mladi Tuzle Elmedina Osmić, naglasivši da je u toku registracija mreže, čiji će regionalni ured biti u Nišu.

Udruženje Mladi Tuzle uključeno je u realizaciju procesa registracije. Data im je i prilika da učestvuju u realizaciji projekta u okviru spomenute mreže.

"Udruženje će biti jedna od partnerskih organizacija u projektu otvaranja regionalnog ureda u Nišu i projekta Omladina u kreiranju lokalne omladinske politike", kazala je Osmićeva.