Home [treninzi] Takmičenje u besedništvu – Martin Luter King

Takmičenje u besedništvu – Martin Luter King

55
0

avion2A-SMYLE Alumni grupa iz Niša u saradnji sa Američkim Savetom organizovaće takmičenje u besedništvu za srednjoškolce i studente u čast Martina Lutera Kinga na nivou jugoistočne Srbije i poziva sve zainteresovane mlade od 15 do 21 godina iz regiona Južne Srbije da se jave na e-adresu mlkspeech@gmail.com  kako bi im se prosledio aplikacioni list.

Ovo takmičenje pod nazivom “Početak kraja našeg života je dan kada postanemo nemi o stvarima koje su važne.” Martin Luter King Džunior, održaće se u dva dela. U prvom, selekcionom delu, zainteresovani su pozvani da na engleskom ili srpskom jeziku sastave govore na temu stanja ljudskih prava i zakona o zabrani diskriminacije u Srbiji.

Od govora u tekstualnom formatu (kada se čita- od 5-7 minuta) zajedno sa aplikacionim listovima poslatim do 20. aprila na e-adresu mlkspeech@gmail.com), biće izabrano petnaest finalista. Finalisti će imati priliku da 27. i 29. aprila učestvuju na radionicama u niškom Američkom Kutku koje će ih bolje pripremiti za javno završno takmičenje.

Takmičenje će se uz medijsku propraćenost održati 7. maja u svečanoj sali Gimnazije Stevan Sremac.

Pobednicima sleduju i vredne nagrade!

Glavna ideja ovog projekta je promovisanje kulture javnog besedništva, demokratske zajednice, slobode govora i tolerancije. Pokretanje aktivizma mladih i promocija ljudskih prava najvažniji su zadaci našeg društva. Takmičarski duh kao pokretač i duh borbe Martina Lutera Kinga kao pravi način trebali bi biti dobra inspiracija ne samo za učesnike već i za širu javnost.

Putni troškovi do učesnika (finalista) iz regiona biće refundirani.

Za sve dodatne informacije javite se na mejl mlkspeech@gmail.com.

Izvor: Mingl