Home [akcija] USAID organizuje obuku mladih

USAID organizuje obuku mladih

69
0

lova55USAID uz podršku Ministarstva omladine i sporta u Kancelarijama za mlade u Srbiji organizovaće obuku mladih za preduzetništvo vredan više od pola miliona evra. Nezaposlenost mladih do 30 godina u Srbiji je čak 3,5 puta veća nego u Evropskoj uniji. U pronalaženju posla njihov najveći problem je nedostatak iskustva i informacija.

“Prvi problem mladih u Srbiji je nezaposlenost. Njihovo zapošljavanje je posao Ministarstva omladine. Drugi problem je neinformisanost”, rekla je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

“Predsednik Obama nedavno se obratio mladima u Americi koji se kao i mladi u Srbiji suočavaju sa velikim izazovima zbog ekonomske krize. On ih je podsetio da uspeh dolazi čak i kada se suočavate sa neuspehom. On je naveo primer Džoane Rouling čija je knjiga ‘Hari Poter’ bila odbijena 14 puta pre nego što je bila objavljena”, kaže ambasadorka SAD Meri Vorlik.

“Kada smo se u Loznici opredelili za kancelarijau za mlade da se reforme na novim idejama, a da su mladi ona grupa koja ih prepoznaje”, rekao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Izvor:b92