Home [konkursi] Konkurs za donacije iz Fonda za civilno društvo Svetske banke

Konkurs za donacije iz Fonda za civilno društvo Svetske banke

43
0

olovkaSvetska banka raspisuje konkurs za dodelu donacija organizacijama civilnog društva u Srbiji iz Fonda za civilno društvo. Konkurs je otvoren od 22. februara do 31. marta 2010. godine. Formular za prijavu može se naći na našoj internet stranici (www.worldbank.rs). Pre nego što konkurišu, mole se organizacije civilnog društva da imaju u vidu da ovaj program ne finansira nabavku opreme, istraživačke i programe akademskog obrazovanja, stipendije, plate stalno zaposlenih, građevinske radove i sl. Detaljne informacije o tome šta se ovim programom finansira a šta ne mogu se naći na pomenutoj internet stranici.

Fond za civilno društvo je program Svetske banke  koji finansijski – preko malih donacija u iznosu od oko 4.500 dolara – podržava angažovanost građana u sredinama u kojima žive i rade. Ovaj fond podstiče aktivnosti koje uče i motivišu građane da preduzimaju razne akcije zarad obezbeđenja njihovog uticaja na razvojne pravce društva. Primarni cilj je podrška siromašnim i marginalizovanim grupama stanovništva.

Ukupan iznos donacije koja se dodeljuje je 45.000 dolara, tako da se kroz konkurentan proces odabere oko 10 nagrađenih projekata.

Izbor najboljih projekata poveren je komisiji, koju, pored dva predstavnika Svetske banke, čine predstavnici Grupe glasova mladih, međunarodnih nevladinih organizacija i velikih mreža nevladinih organizacija.

Spisak prijavljenih i nagrađenih organizacija objavljuje se javno na internet stranici Kancelarije Svetske banke u Srbiji (www.worldbank.rs).

Kontakt

Vesna Kostić
(+381) 30 23 723
vkostic@worldbank.org