Home [njuz] Predstavljen projekat o upotrebi Fejsbuka u obrazovanju

Predstavljen projekat o upotrebi Fejsbuka u obrazovanju

34
0

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić predstavila je danas u Parizu, u organizaciji Uneska, projekat o upotrebi Internet društvene mreže Fejsbuk (Facebook) u obrazovne svrhe.
“Ovaj pilot projekat najpre je primenjen u Petoj beogradskog gimnaziji, u nastavi književnosti, tako što su napravljeni profili naših pesnika romantičara, čija se dela uče u trećem razredu”, rekla je Matićeva u telefonskoj izjavi Tanjugu. Prema njenim rečima, profil pesnika bi, osim osnovnih informacija, sadržao i opis njihovog života, dela, dostignuća.
“Projekt je naišao na veliko interesovanje predstavnika za mlade u Unesku zato što nema nikakvih dodatnih troškova, a učenike motiviše da slobodno vreme, koje i onako provode na Internetu, upotrebe u nastavnom procesu”, istakla je Matićeva.
Ministarka je dodala da je Unesko zainteresovan da taj projekat predloži zemljama članicama, a isti stav su izneli i brojni predstavnici zemalja koji će ga, kako su najavili, preporučiti svojim nastavnicima i profesorima.
“Zajedno sa Uneskom napravićemo kratak opis, kao svojevrsno uputstvo, kako se Fejsbuk može koristiti u nastavi, pre svega društvenih predmeta kao što su književnost, filozofija, sociologija ili istorija”, objasnila je ona.
Ovaj projekat će svakako biti preporučen i nastavnicima i profesorima širom Srbije, Unesko će sličnu preporuku staviti na svoj sajt i preporučiti svojim članicama, kazala je Matićeva.
Prezentaciji u Unesku pisustvovao je i ministar prosvete Žarko Obradović.

Izvor:Tanjug