Home [njuz] Asseco: Kako studirati na Kembridžu?

Asseco: Kako studirati na Kembridžu?

81
0

 Zahvaljujući kompaniji Asseco, studenti Srbije imaju priliku da sa svojim kolegama sa prestižnog britanskog univerziteta Kembridž razmene iskustva i saznaju kako je za najbolje od njih moguće obezbediti eventualne stipendije, a studenti Kembridža, budući svetski poslovni, društveni i politički lideri, čiji košarkaški tim dolazi u Beograd na seriju prijateljskih utakmica, postaće naši svojevrsni ambasadori.

Tokom posete od 14. do 19. decembra koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Srbije organizovala kompanija Asseco SEE, studenti Kembridža srešće se sa rektorom Univerziteta u Beogradu i državnim zvaničnicima, učestvovaće na panelu o iskustvima i reformama obrazovanja, i odigraće utakmice sa juniorskim košarkaškim timovima Partizana, FMP-a i Fakulteta organizacionih nauka.

“Transfer iskustava i stalna razmena studenata sa najboljim svetskim univerzitetskim centrima pomažu da se Srbija integriše u vrhunske svetske obrazovne i naučne tokove”, rekao je Mihail Petreski, član Nadzornog odbora Asseco SEE, dela Asseco grupe, jedne od šest najvećih kompjuterskih kompanija u Evropi, i najavio da će ta kompanija inicirati osnivanje fonda za finansijsku pomoć studentima iz Srbije koji će studirati na Kembridžu.

“Tokom ove posete, studenti iz Srbije imaće priliku da se upoznaju sa razmišljanjima budućih lidera u najrazličitijim poljima naučnog i društvenog delovanja i da uspostave direktne kontakte sa njima”, rekao je Nebojša Radić, profesor Univerziteta u Kembridžu i trener studentskog košarkaškog tima. “Poseta treba da podstakne mlade u Srbiji da razmišljaju o daljem usavršavanju i povezivanju sa drugim mladim ljudima širom sveta.”

Košarkaški tim sa Kembridža, koji predvodi profesor Radić, čini 16 studenata različitog obrazovnog usmerenja, godišta i nacionalnosti. U timu je jedan državljanin Srbije, a pored Britanaca tu su i državljani Slovenije, Grčke, Kipra, Estonije, Kazahstana, Nemačke, Danske, Italije i Francuske. Sa timom u Beograd dolaze i bivši studenti koji su pre pet godina prvi put boravili u Srbiji, a sada su zaposleni u vodećim svetskim konsultantskim kompanijama.

Izvor: www.pcpress.info