Home [njuz] Zalepi svog HEROJA-dan pre roka

Zalepi svog HEROJA-dan pre roka

46
0

 Nakon najave akcije “Zalepi svog HEROJA” pokret BIRO dobio je veliki broj pretnji od strane pripadnika razičitih neonacističkih organizacija.Paralelno sa tim pretnjama aktivisti BIRO-a primetili su pojačane aktivnosti pripadnika pravoslavno osvešćene omladine u teretanama.

Zabrinuti da će njihova hronična seksualna apstinencija u kombinaciji sa proteinima i „patriotskim“ lifeystile-om rezultirati sparing treningom sa nežnim aktivistima BIRO-a odlučili smo da akciju održimo jedan dan pre roka.

Pod okriljem zore četvoro hrabrih aktivista BIRO-a krenulo je u preimenovanje ulica sa imenima naših heroja.

 

 

Magistrtaski trg preimenovan je u Ulicu Moćnih Rendzera, Trg Nikole Pašića u trg Erika Kartmena, Ulica srpskih vladara u Ulicu Homera Simpsona, Andrićev venac u Ulicu Velikog Štrumfa, Svetogorska ulica u Ulicu Bob Rock-a itd…

Akcija «Zalepi svog heroja» predstavlja odgovor na poremećaj vrednosnog sistema koji je rezultirao proglašavanjem ubica za heroje i na jasan način ukazuje na bizarnost demagoškog političkog delovanja SRS/a.

Ćutanje zvaničnih državnih organa i trivijalna saopštenja za štampu ohrabruje dalje delovanje ekstremnih grupa i čine ih saučesnicima u raspirivanju nasilja među političkim neistomošljenicima.

Pozivamo sve zainteresovane građane i građanke da nam se priključe u borbi za zdrav razum koji se svakodnevno vređa delovanjem ekstremnih nacionalističkih grupa na čelu sa SRS-om.

 

 

Sve što je potrebno da uradite jeste da nam na mail biro @biro.org.yu pošaljete ime svog heroja za koga smatrate da zaslužuje svoju ulicu i mi ćemo vam poslati plakat koji potom možete zalepiti na željeno mesto.

Pozivamo nadležene državane organe da prekinu farsu i po hitnom postupku donesu zakon kojim se zabranjuje veličanje genocida i ratnih zločinaca.

I dalje inisitiramo da se cenzurišu snimci Aleksanda Vučića i ostalih ekstremnih nacionalista na televiziji jer smatramo da daju loš primer mladim ljudima i direktno su odgovorni za porast nasilja i maloletničke delikvencije