Home [stipendije] Pobednici takmičenja srednjoškolaca dobijaju stipendije FIT-a

Pobednici takmičenja srednjoškolaca dobijaju stipendije FIT-a

45
0

 Fakultet informacionih tehnologija – FIT, univerzitet Metropolitan u Beogradu, organizuje takmičenje Metropolitan Talenti za učenike četvrtog razreda svih srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike koji nemaju mogućnosti da finansiraju svoje obrazovanje, da dobiju stipendije za studije po najsavremenijim evropskim i američkim programima. Deca sa ograničenim sposobnostima, takođe, mogu ravnopravno da budu uključena u ovo takmičenje.

Takmičari se prijavljuju, rade na svojim radovima, druže se na takmičarkom forumu, a do 1. maja 2010. godine treba da završe i predaju svoje radove. Učenici se takmiče za jednu od šest nagrada:

Metropolitan Programer – nagrada za najbolju veb baziranu aplikaciju. U ovoj disciplini takmiče se učenici koji koriste objektno orijentisane programske jezike (Java – J2EE ili C#). Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Informacione tehnologije, u vrednosti od 9.000 evra.

Metropolitan Dizajner (interaktivni mediji) – nagrada za najbolji vizuelni utisak odnosno interaktivni dizajn (Web dizajn, animacija). Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Dizajn interaktivnih medija, u vrednosti od 10.500 evra.

Metropolitan Dizajner (štampani mediji) – nagrada za najbolji vizuelni utisak, odnosno štampani dizajn. Takmičar bira jednu od dve zadate teme na koje može da odgovori radom u vidu 2D grafike/plakata formata 50 x 70 cm ili u vidu animacije. Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Grafički dizajn štampanih medija, u vrednosti od 8.700 evra.

Metropolitan menadžer – nagrada za najoriginalniju ideju i prezentaciju. U ovom slučaju, učenici se takmiče u tri oblasti menadžmenta: Operacioni menadžment, Marketing menadžment i Menadžment IT sistema. Prema svojim afinitetima odlučuju se za jednu od ove tri oblasti.
Nagrada je stipendija za studije na Menadžment studijskim programima, u vrednosti od 5.250 evra.

Učenici koji na ovom takmičenju ostvare rezultat od najmanje 50 bodova (od mogućih 100), oslobađaju se polaganja prijemnog ispita na FIT-u. Objavljivanje pobednika i svečano uručivanje nagrada biće održano na kraju svakog takmičenja. Rezultati i sve dodatne informacije biće objavljene na sajtu http://www.fit.edu.rs/

Izvor:Mikro