Home [konkursi] Uključivanje mladih u rad lokalnih medija

Uključivanje mladih u rad lokalnih medija

42
0

 Udruženje građana Grupa Proces, u saradnji sa mrežom loklanih medija u Srbiji, raspisuju konkurs za aktivno uključivanje mladih u rad lokalnih medija. Konkurs je deo projekta „Učešće mladih u kreiranju vesti o mladima“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije. Konkurs je otvoren od 5. do 18. novembra 2009. godine.

Lokalni mediji koji učestvuju u realizaciji projekta i koji će odabranim predstavnicima mladih nakon ovog konkursa pružiti priliku da tokom dva meseca steknu osnovna znanja i veštine o načinima funkcionisanja medija su: Čačanski Glas iz Čačka, Radio Luna iz Užica, TV K:CN iz Vladičinog Hana, Radio Zrenjanin, Radio-televizija Kragujevac, TV Leskovac, TV Kruševac, Somborske novine iz Sombora, Subotičke novine iz Subotice i Televizije Lav i In iz Vršca.  

Pravo učešća na konkursu imaju predstavnici omladinskih organizacija, neformalnih grupa mladih i pojedinaca starosti od 15 do 25 godina iz Čačka, Užica, Vladičinog Hana, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Kruševca, Sombora, Subotice i Vršca.  Iz svakog od navedenih gradova, nakon procesa selekcije, biće odabrano po osam predstavnika mladih, koji će sa predstavnicima loklanih medija, od 28. novembra 2009. do 1. februara 2010. godine, učestvovati u radu medija, kreirati medijske izveštaje i upoznati osnovne načine funkcionisanja medija. U procesu selekcije učestvovaće predstavnici svih navedenih lokalnih medija i predstavnici Grupe Proces. Rezultati konkursa biće objavljeni u lokalnim medijima koji učestvuju u realizaciji projekta, kao i na internet prezentaciji Grupe Proces (http://www.grupaproces.org/ ) najkasnije 22. novembra 2009. godine.

Konkursnu prijavu za učešće na konkursu (možete je preuzeti sa internet adrese www.grupaproces.org ili uzeti lično u prostorijama lokalnih medija koji učestvuju u projektu), zajedno sa svojom biografijom i motivacionim pismom, pošaljite na e-mail adresu konkurs@grupaproces.org ili dostavite u prostorije lokalnih medija koji su navedeni u ovom konkursu, najkasnije do 18. novembra u 18 časova.  

Cilj konkursa je povećanje broja informacija o mladima u lokalnim medijima, podizanje kapaciteta omladinskih organizacija i grupa u pogledu saradnje sa predstavnicima medija i unapređenje saradnje između omladinskih organizacija/grupa i predstavnika lokalnih medija.  

Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti putem e-mail adrese office@grupaproces.org ili telefonskog broja 011/33-44-095.

Izvor: Građanske inicijative