Home [zabavnik] Mislim kad volim

Mislim kad volim

31
0

 Izložba najboljih radova sa nedavno završenog konkursa za najoriginalniji video klip snimljen mobilnim telefonom na temu „Mislim kad volim“ održana je juče u galeriji Ozon. Ujedno, obeležen je i treći rođendan sajta www.21dan.com. Deset najboljih radova nagrađeno je paketom ulaznica za Exit festival, a video klip autorke Mie Muslin iz Novog Sada, pobednik je konkursa koje je Udruženje za reproduktivno zdravlje sprovelo sa ciljem da se mladi podstaknu na razmišljanje o značaju reproduktivnog zdravlja.

Načelnik Republičkog centra za planiranje porodice pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Katarina Sedlecki istakla je da su u Srbiji predrasude o kontracepciji vidno izražene, i da je zbog toga neophodno informisati mlade, jer upotreba savremenih metoda kontracepcije ženama znači ne samo najefikasniju zaštitu od trudnoće nego i slobodu izbora i kontrolu nad svojim životom.

Aida Alilović iz Udruženja za reproduktivno zdravlje izjavila je da je očuvanje reproduktivnog zdravlja imperativ u bezbednom planiranju budućnosti i potomstva. Inače, na konkursu je učestvovalo preko sto autora video klipova. Svi prezentovani video klipovi sadržali su osnovnu poruku: Misli kad voliš – mislim kad volim“.