Home [zabavnik] Na more za 100 evra

Na more za 100 evra

54
0

 Ukoliko se odlučite da putujete na letovanje „u svojoj režiji“, najmanje će vas koštati put vozom…
Sezona godišnjih odmora polako se zahuktava. Sve koji misle da nemaju dovoljno novca da otputuju negde na more, „24 sata“ se pobrinuo da ih razuveri i dokaže da sa 100 evra, čak i manje, mogu letovati u Grčkoj ili nekoj drugoj zanimljivoj destinaciji. U ovu cenu nije uračunat prevoz i viza (ukoliko je potrebna).

Zaposleni su mogli da „prođu“ jeftinije u predsezoni, uzimajući ranije godišnji, ali veliki problem imaju učenici, kojima se upravo završila škola, i studenti, kojima i dalje traje ispitni rok. Ipak, ne treba da očajavaju. Treba da se potrude da postignu što bolji uspeh, kako bi ih roditelji častili svotom koju mogu da priušte za more.
– Ove godine sam baš „zagrizao“ i položio tri ispita u junskom roku. Naravno, to moji roditelji jako cene i spremni su da me nagrade, ali ta svota nije dovoljna da u sred leta odem na more. Ipak, dogovorio sam se sa drugarima, koji su u sličnoj materijalnoj situaciji, da svi ranije prijavimo ispite, „bubamo“, položimo ih, i što pre krenemo ka Grčkoj gde se još mogu naći veoma povoljni aranžmani i ispod 100 evra – priča Miloš, student Poljoprivrednog fakulteta.
Kroz osmeh dodaje da će valjda i baba i deda „uleteti neku kintu za džeparac“. Ukoliko za razliku od Miloša nemate plan, pogledajte bogatu ponudu letovanja na sajtu www.putovanja.info.

Najjeftinije vozom, autobusom do Grčke oko 90 €
Ukoliko se odlučite da putujete na letovanje „u svojoj režiji“, najmanje će vas koštati put vozom. Cena karte do Crne Gore, Grčke, Bugarske, Hrvatske i Makedonije je od 32 do 45 evra, u zavisnosti od prevoznika i klase. Problem predstavlja dodatni prevoz do željene destinacije od poslednje stanice voza, koji ćete dodatno platiti. Kako saznajemo u turističkim agencijama, oni ne obezbeđuju prevoz ukoliko ne uplatite čitav aranžman preko njih, tako da će vas, ukoliko odlučite da putujete redovnim linijama do određenih destinacija, autobus koštati od 30, za Crnu Goru, do 90 evra za Grčku i udaljena ostrva.

Grčka
Možda su tradicionalno prijateljski raspoloženi Grci odlučili da nam na neki način izađu u susret zbog viza koje su potrebne za tu zemlju, pa su odlučili da u svoju ponudu uvrste neverovatno jeftine apartmane i sobe, u neposrednoj blizini plaže. Možda će vas put koštati malo više, ali izdvojiti 95 evra za Pefkari na Tasosu u avgustu, morate priznati da nije puno. Ista je situacija na Krfu u Kasiopima gde do kraja juna možete uplatiti aranžman po ceni od 59 do 89 evra. Poređenja radi, u istom mestu početkom septembra možete letovati po ceni od 39 i 49 evra.

Bugarska
Tradicionalno jeftina Bugarska u svojoj ponudi, na primer u Nesebaru, ima sobe i apartmane po ceni od 85 do 100 evra za 10 noćenja. Za razliku od drugih zemalja, u Bugarskoj čak i u jeku sezone dolazi do malih korekcija cena, tako da će vas letovanje, bez džeparca, u Bugarskoj izaći između 120 i 200 evra, u zavisnosti od prevoza i kategorije smeštaja i obavezne vize.

Hrvatska i Makedonija
Za Hrvatsku i Makedoniju nam ne trebaju vize, tako da se mnogi odlučuju da se na letovanje upute i kod naših komšija gde, recimo na Dubrovačkoj rivijeri u Jelsi, ali i dalje u Poreču i Crkvenici, mogu letovati u junu i septembru za manje od 100 evra. Na Ohridskom jezeru, u mestu Istok, krajem meseca možete za 98 evra iznajmiti sobu u hotelu za sedam noćenja, dok će vam za isti vremenski period meštani u apartmanu naplatiti 64 evra.

Izvor:24 sata