Home [njuz] U Beogradu kongres studenata elektrotehnike Evrope

U Beogradu kongres studenata elektrotehnike Evrope

39
0

 Beogradski komitet studenata elektrotehnike organizovaće krajem marta u saradnji sa kolegama iz Sarajeva, kongres studenata elektrotehnike Evrope, događaj koji će okupiti akademce iz 23 zemlje.
Kongres će biti održan od 20. do 30. marta, prvih pet dana u Beogradu, a potom i u Sarajevu i okupiće 120 studenata, koji će kroz treninge i seminare raspravljati o unapređenju saradnje, rečeno je Tanjugu u Lokalnom komitetu Beograd.

 Komitet okuplja uspešne beogradske studente elektrotehnike i učlanjen je u ISTEK (EESTEC), Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, osnovano 1986. godine, a kongres će biti prilika da akademci iz Srbije predstave svoju zemlju kao perspektivnu i modernu državu. Razmena iskustva, ideja i zajednički rad sa kolegama iz inostranstva, pomoći će stvaranje kvalitetnijih inženjera u Srbiji, koji će imati vodeću ulogu u razvoju zemlje i njenoj integraciji u evropske tokove, rečeno je u komitetu. Lokalni komitet Beograd član je ISTEK-a od 2000. godine, a pokrovitelj kongresa je Ministarstvo omladine i sporta Srbije, i inicijativi su se priključili Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Univerzitet u Beogradu i beogradski Elektrotehnički fakultet, rečeno je u toj asocijaciji.

Izvor:24 sata