Home [ volontiranje ] promocija volonterskog rada mladih: volonterske cajanke, living library i volonterski karavan

promocija volonterskog rada mladih: volonterske cajanke, living library i volonterski karavan

52
0

 Kao i više puta do sad, i ovog puta Ministarstvo omladine i sporta nam je pomoglo u realizaciji projekta kojim promovišemo volonterski rad (čiji smo i mi počasni radnici :o). S tim u vezi dozvolite da Vam predstavimo:

 

VoloNtErSkE ČaJaNkE!!!
Ssstokom februara i marta, ponedeljkom i sredom od devetnaest (19) h, pravićemo ih u RadiJo Cafeu (Mileticeva 45, Novi Sad).
Tim čajnim prilikama, koji služe za promociju kampova i dugoročnog volontiranja, moći ćete da dodjete do Cafea (gde dobijate šalju toplog čaja po hladnom vremenu i med naravno:o) i da s’ našim volonterima pričate o kampovima i dugoročnom iliti EVS (kratak kurs : European Volunteering Service) volontiranju. Svih putova biti će  s nama dugoročni inostrani volonteri koji su upravo preko Evropskog volonterskog Servisa nekako završili u našoj nam zemlji. Njima će se pridružiti i volonteri koji su bili U raznoraznim zemljama S’ raznoraznim iskustvima kojima će biti jako drago da vam objasne

1. kako dugoročno volontiranje funkcioniše

2. šta je u stvari to EVS

3. kako da odete na neki kamp u zemlji ili preko i izvolontirate par nedelja!

Prve čajanke su već zakazane za 16.02. kada se predstavljaju gospođa Francuska i gospodin Zemlje Beneluksa, a odmah 18.02. gostimo i drugare Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska. Kasnije nam u goste dolaze ultra-mega-giga popularnii kampovi iz Evrope kao i Afrike i Azije, pa nam dođite i vi!

LiViNg LiBrArY!!!!

Ova Živa Biblioteka je vid predstavljanja dugoročnog volontiranja (LTV) na veoma zanimljiv način.

Bibliotekarka (nije stroga, verujte mi) će svim zainteresovanim posetiocima izdavati  „knjige“ koje su u stvari LTV volonteri iz Španije, Francuske, Italije i Grčke. I onda ih vi uzmete i nosite kući…. šala :o)

Umesto da čitate kao kod običnih knjiga, vi njih lepo pitate sve što vas zanima i oni odgovore! Naravno, ne znaju kad će plata i koja će pitanja biti na ispitu, ali ono što znaju i što vam iz ličnohg iskustva mogu reći jeste sve vezano za dugoročno volontiranje. Tako da, ako ste propustili neku od čajanki, možete doći u našu biblioteku.

Naredna čajanka je 17.o2. u RaDiJo Cafeu.

P.S. Iznajmljena knjiga se obavezno mora vratiti!

VoloNtErSkI KaRaVaN!!!

1.      šareni kombi
2.      šareni klovnovi-volonteri
3.      put pod noge (ili pod točkove) po Vojvodini (Subotica, Bečej, Kula, Kikinda, Bačka Palanka, Kovačica, Ruski Krstur, i Sombor)

pa vi zaključite sami… :o) Putovaćemo 2 meseca i obići što više mesta možemo!. Ovo je naš način da se približimo mladima i van Novog Sada i da im skrenemo pažnju na šareni, raznoliki univerzum volontiranja. Karavan od 9 volontera će posetiti 9 opština u toku feGruara i marta s ciljem da promovišemo volonterizam u vidu jednodnevne ulične akcije i prezentacije naših dobro poznatih programa dugoročnog i kratkoročnog volontiranja.

Nasa prva poseta je poseta Bečeju 20.02. gde ćemo u saradnji sa Omladisnkim klubom Bečej organizovati celodnevne aktivnosti, a 21.02. putujemo u Kikindu gde nas isto dočekuje Omladinski klub.Naravno, možete nam se priključiti svakog trenutka, nema ni potrebe da pitate!

 Volonterski centar Vojvodine