Konkurs „Create the future”

0
SHARE

 Kompanija Simens d.o.o drugu godinu za redom organizuje takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Create the Future“.
Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Moja škola – Inteligentna zgrada” a rok za prijavu na takmičenje je 23. februar.

Na takmičenje se mogu prijaviti učenici uzrasta od 12 do 19 godine. Oni su raspoređeni u timove od tri do pet učenika i svaki tim mora da ima nastavnika mentora. Timovi su takođe podeljeni u starosne kategorije od 12 do 15 i od 16 do 19 godina.
Rok za predaju završenih prezentacija je 25. april, a multimedijalna prezentacija mora biti informativnog i zabavnog karaktera. Žiriranje prispelih prezentacija trajaće od 11. do 19. maja. Prilikom ocenjivanja prezentacija stručni žiri će uzeti u obzir kreativnost, grafički dizajn i integracije teksta, fotografije, muziku i animacije.
Pobednici takmičenja biće proglašeni 22. maja, a najkreativniji đaci koji imaju viziju budućnosti osvojiće vredne nagrade i za sebe i za svoju školu.
Prvo mesto dobija nagradno putovanje u Beč za sve članove tima i profesora mentora, a škola ček u iznosu od 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu tehničke opreme za potrebe škole. Drugo mesto i treće mesto dobijaju “gedžet” kao i čekove u iznosu od 1.000 i 800 evra.
Ovim takmičenjem Simens d.o.o želi da probudi interesovanje osnovaca i srednjoškolaca za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije kao i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije.