Home [njuz] Festival nauke u Novom Sadu 14. i 15. februara

Festival nauke u Novom Sadu 14. i 15. februara

48
0

  U Novom Sadu će 14. i 15. februara biti održan Festival nauke, u okviru niza akcija povodom obeležavanja četiri decenije od osnivanja Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) u tom gradu.
Direktor Departmana za fiziku PMF Ištvan Bikit rekao je danas na konferenciji za novinare da će u okviru prvog dela programa festivala biti organizovane radionice u holovima Poljoprivrednog fakulteta i Departmana za fiziku i matematiku PMF -a u Novom Sadu.

Preko radionica će predstavnici fakulteta uz pomoć studenata volontera na popularan način prikazati svoj rad, kroz posebno odabrane zanimljive i aktuelene teme, dodao je Bikit.
U drugom delu programa biće organizovana predavanja u amfiteatru "Mihajlo Pupin" Departmana, na kojim će pored predstavnika fakulteta i istraživačkih institucija, izlaganja imati i mladi istraživači udruženi u projektu "Mladi – mladima".
Gradska uprava za obrazovanje donela je odluku da sufinansira troškove ulaznica na festival za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Novog Sada, izjavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Radi se o sumi od 550.000 dinara, tako da će oko 50 škola u Novom Sadu dobiti po 75 ulaznica za Festival nauke, najavio je Jovanović.
Cena ulaznica za organizovan dolazak učenika od strane škole je 150 dinara, a za individualne posetioce 250 dinara, saopštili su organizatori.

Izvor:24 sata