Home [njuz] Koncert grupe Vrooom na Kalemegdanu

Koncert grupe Vrooom na Kalemegdanu

87
0

vrooom20.05.2007. u 21.00h grupa Vrooom će održati koncert kod Kralj kapije (ispod Platoa pobednika) na Kalemegdanu povodom svečanog otvaranja Velikog stepenišnog silaza. Tokom nastupa Vrooom će pretpremijerno izvesti i nekoliko novih kompozicija koje bi trebalo da se nadju na novom albumu, a poslednji CD, EVOLUCIJA, posetioci koncerta će moći da kupe po promotivnoj ceni.
Nastojeći da sopstveni muzički izraz uvek na granici izmedju elektronskog i električnog zvuka, najrazličitijih muzičkih žanrova, živog izvođenja i samplova, prošire i na širi umetnički plan, Vrooom su svoj koncertni nastup režirali uz scenografiju i video koji takođe idu tankom linijom između likovne umetnosti, grafičkog dizajna i muzičkog spota, kontrastima pokazujući da uzbudljivost izvođenja zapravo leži u teško uhvatljivoj ličnoj autentičnosti, izvan (ili iznad) igre umetničkih formi.

Ovaj muzičko-scenski dogadjaj koji će prvu reprizu imati u okviru zvaničnog programa Evropske prestonice kulture za 2007. god., grada Sibiu-a (Rumunija), a odmah zatim biti izveden i na festivalima Lent (Maribor) i Trn fest (Ljubljana), pripreman je nekoliko meseci, a osim Vrooom-a učešće su uzeli operski pevači: Ana Cvetković, Nebojša Babić, Marija Joković i Dragana Stanković; slovenački grafički dizajner Vladan Srdić, makedonska vizuelna umetnica Nada Prlja, kostimografkinja Maja Mirković i mnogi drugi saradnici.

Ulaz na koncert je besplatan.

Koncert i svečanost se održavaju u organizaciji JP Beogradska tvrdjava i produkcije Arlekino production.