Home [njuz] Ulažem u sebe

Ulažem u sebe

40
0

 Iako bankar, Goran Pitić, predsednik Upravnog odbora „Societe Generale“, tvrdi da najviše ulaže u sebe, ali da koristiti i druge mogućnosti na tržištu. „Uvek ću investirati u dobre seminare i kurseve jer se ulaganje u sebe apsolutno isplati dugoročno.
Nedavno sam bio na programu za finansijsku obuku, a uskoro idem na ‘Harvard business school’ na seminar o konkurentnosti. U istom smislu, investiram i u sina, koga trenutno zanimaju sport, jezici i kompjuteri“, kaže Pitić.

Zbog atraktivnih kamatnih stopa i sigurnog prinosa, deo novca drži u banci. „Za tekuća plaćanja, odnosno plaćanje računa ili rate za stan, treba obavezno imati dinare jer su transakcioni troškovi menjanja valuta sve veći. Deo, međutim, treba oročiti u evrima jer je štednja u devizama garancija za siguran prinos od pet do šest odsto godišnje, a i siguran vid štednje u vreme kad su mnoge investicije rizične. Eventualno nije loše praviti kombinaciju, ali treba znati da je dinar manje atraktivan kad se oročava“, kaže Pitić.
Odlična investicija su, tvrdi, i nekretnine, bez obzira na loša iskustava za hipotekarnim kreditima u svetu. „Nekretnine u Srbiji, posebno u Beogradu, i dalje su čuvar vrednosti“, zaključio je Pitić.

Izvor:Blic