Fond za mlade talente dodelio 1.000 stipendija

0
SHARE

 Fond za mlade talente dodelio je 1.000 stipendija za stipendiranje najboljih studenata i studentkinja fakulteta u Srbiji.
Studenti, dobitnici stipendija, primiće mesečno po 25.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta posle današnje sednice Fond za mlade talente na kojoj je usvojena odluka o dodeli stipendija. Konkurs za stipendije raspisan je 1. septembra 2008, a na njega su mogli da se prijave studenti sa prosečnom ocenom iznad 8,5 koji su prvi put upisali završnu godinu studija i nisu navršili 25 godina.

Ulov je bio i da ti sudenti po završetku studija pet godina rade u Srbiji.

U odnosu na ranije slične konkurse, povećan je neto iznos stipendije sa 20.000 na 25.000 mesečno, ukazano je u saopštenju.

Na konkurs se prijavilo 1.465 kandidata, od kojih je odabrano 1.000 najboljih, koji ispunjavaju sve uslove konkursa i koji su ispunili sve kriterijume uspešnog studiranja.
Potpisivanje ugovora sa stipendistima obaviće se najkasnije do 20. novembra.

Na sledećoj sednici Fonda, koja je planirana krajem novembra, biće doneta odluka o dodeli nagrada učenicima srednjih škola i studentima za postignuti uspeh na domaćim i međunarodnim takmičenjima u toku 2007. godine, na osnovu konkursa koji je raspisan 27. oktobra 2008, navedeno je u saopštenju.