Home [konkursi] Konkursi za zapošljavanje stručnjaka i samohranih majki

Konkursi za zapošljavanje stručnjaka i samohranih majki

45
0

 Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je konkurs za zapošljavanje stručnjaka u selima i nerazvijenim sredinama u Vojvodini i konkurs za zapošljavanje samohranih majki. Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas na konferenciji za novinare da su Izvršno veće Vojvodine i taj sekretarijat obezbedili ukupno oko 22 miliona dinara za te projekte, u cilju poboljšanja položaja ovih slojeva stanovništva u Vojvodini.
"Konkurs za zapošljavanje stručnjaka u selima ima veliki značaj za oživljavanje sela u Vojvodini i omogućiće mladima da ne moraju da napuštaju svoja mesta", rekao je Vasin. 

Dodao je da će ovaj projekat finansirati dodatak na zaradu stručnjacima u iznosu od 10.000 dinara, kao i troškove stanovanja ili putovanja, i troškove preseljenja. 

Vasin je kazao da pravo učešća na konkursu imaju lokalne samouprave u Vojvodini koje imaju status nerazvijenih opština u oblasti zapošljavanja, ali i ostale opštine koje nemaju ovaj status. 

"Do kraja ove godine uspećemo da zaposlimo oko 70 stručnjaka, što je veliki napredak, ali nadamo se da će naredne godine biti mnogo više", rekao je Vasin. 

Prema njegovim rečima, konkus je otvoren do 16. oktobra, ali postoji mogućnost da se taj rok produži ako bude finansijskih mogućnosti. 

Viša savetnica u oblasti rada Mirjana Mundžić Krnjčević rekla je da je konkurs za samozapošljavanje i zapošljavanje samohranih majki namenjen majkama koje su nezaposlene pod jednakim uslovima za sve delatnosti. 

"Samohrana majka će dobiti 130.000 dinara za samozapošljavanje, a poslodavac koji zaposli samohranu majku dobiće subvencije u iznosu od 100.000 dinara", kazala je Mundžić Krnjčević. 

Ona je dodala da će majke koje se zaposle dobiti i godinu dana plaćen smeštaj za dete. 

"Ovo je prvi konkurs ovakvog tipa u Srbiji, i nadamo se da će on omogućiti u velikoj meri da se smanji nezaposlenost. Želimo da Vojvodina za koju godinu dostigne nivo evropskih gradova", izjavila je Mundžić Krnjčević.