Home [njuz] Mekejn pobedio Obamu na Fakultetu Političkih Nauka

Mekejn pobedio Obamu na Fakultetu Političkih Nauka

36
0

 Na Fakultetu političkih nauka sinoć je „Džon Mekejn” u predizbornom govorničkom nadmetanju pobedio „Baraka Obamu”. Studenti, članovi Debatnog kluba ovog fakulteta izveli su simulaciju rasprave predsedničkih kandidata iz SAD i oduševili svoje kolege i brojnu publiku. Već osam godina Debatni klub na FPN organizuje rasprave na neku od aktuelnih političkih i društvenih tema. Ove godine poseban izazov za mlade „debatere” predstavljali su Barak Obama i Džo Bajden sa jedne strane i Džon Mekejn i Sara Pejlin sa druge, koji će se kao kandidati za predsednika SAD u stvarnosti suočiti narednog utorka.

Prvi je za govornicu izašao demokratski kandidat „Barak Obama“ koga je predstavljao Ivan Stanojević.

– Građani Sjedinjenih Američkih država potrebne su nam promene. Mi to možemo! – ovim rečima „Barak“ je započeo obraćanje studentima i profesorima u publici.

Svaki kandidat imao je za izlaganje po šest minuta u kojima je trebao da prisutne argumentima uveri u svoje stavove. Za govornicu je posle predstavnika demokrata izašao i republikanac „Džon Mekejn“.

– Domovina pre svega! Probleme rešavamo odmah – otpočeo je govor Miloš Savić o„u ulozi” Mekejna.

Nakon predsedničkih kandidata nastupili su i zamenici – Džo Bajden, koga je predstavljao Đorđe Trikoš i Sara Pejlin u čijoj se ulozi našla simpatična Ivana Popović.

U publici je našao i predstavnik američke ambasade Konrad Tarner, koji je oduševljen simulacijom ocenio da su studenti u potpunosti verno prikazali i iskoristili argumente pravih američkih kandidata.

Nakon izlaganja „debatara” publika je za pobednika glasanjem izabrala „Džona Mekejna“ i „Saru Pejlin“.

– Imali smo samo šest minuta tako da nismo puno mogli da se oslonimo na argumente, već više na scenski nastup. Mislim da smo tu za nijansu bili bolji jer smo se pripremali gledajući šrave američke kandidate – rekao je Miloš Savić za „24 sata“.

Demokrate su priznale poraz i čestitale pobednicima.

– Mnogo smo vežbali, ovo je bilo najbolje što smo umeli. Ipak republikanci su to bolje izveli od nas i čestitam im – priznao je poraženi „Barak Obama“.

Izvor: 24 sata