Home [akcija] Otvorena kancelarija za mlade u Obrenovcu

Otvorena kancelarija za mlade u Obrenovcu

41
0

 Obrenovac
U Sportsko kulturnom centru Obrenovac, Kralja Aleksandra I 5, 28. oktobra sa početkom u 12 časova, otvorena je Kancelarija za mlade opštine Obrenovac.  Kancelarija za mlade je otvorena kao rezultat dvogodišnjeg zagovaranja Koalicije mladih Obrenovca, što je novi dokaz da kada nesto jako žele, mladi ljudi mogu postići sve.

Program je performansom otvorila grupa mladih iz kancelarije za mlade iz Novog Bečeja, nakon čega se prisutnima obratio predsednik Gradske opštine Obrenovac Željko Jovetić. Predsednik je tom prilikom čestitao mladima na hrabrosti i istrajnosti i rekao da ovaj uspeh mora biti inspiracija za sve. Dodao je da je pred nama jako puno posla i da su ogromni izazovi ispred nas, da je ovo pinoirski posao, ali da uz angažovanje svih i mobilizaciju čitave lokalne zajednice uspeh neće izostati jer je naš zadatak da pružimo šansu mladima. Predsednik Jovetić je zaključio da KZM nije eksponent politike GO Obrenovac, KZM ne treba da se “mazi sa GO” , već da bude eksponent potreba mladih , da taj sukob bude funkcionalan i konstruktivan, a sve u cilju poboljšanja položaja mladih.

Svečani koktel je upotpunjen izložbom mladih obrenovačkih autora, grafitiranjem platna ispred KZM, kao i nastupom lokalnog benda na čelu sa Disco Mlađom.

Svešanosti su pored predstavnika svih loklanih ustanova, škola, institucija, prisustvovali i predstavnici lokalnih kancelarija za mlade iz Novog Bečeja, Subotice, Grocke, Voždovca, Vračara i Novog Beograda.