Home [akcija] Radionica za mlade u opštini Novi Beograd

Radionica za mlade u opštini Novi Beograd

48
0

 Novi Beograd
U Opštini Novi Beograd u okviru projekta «Unapređenje zdravlja mladih na Balkanu « održana je radionica na kojoj su učestvovali mladi iz Novog Beograda ,Novog Sada i Novog Pazara. Radionica je za cilj imala izradu priručnika za razvoj zdravstvenih servisa prilagođenih mladima u Srbiji i na Bakanu.

Ovaj priručnik pokriva teorijske osnove i mehanizme za razvoj participacije mladih na svim stupnjevima projekta ili programa, partnerstva između mladih i odraslih , objašnjava metodologiju Glasova Mladih i predlaže trening-radionice koje bi mladi vodili sa lekarima i drugim zdravstvenim radnicima, a koji bi za cilj imali senzitivizaciju na one specifičnosti koje mlade ljude čine jedinstvenom populacijom.

 

 

Kanadski projekat Unapređenje zdravlja mladih na Balkanu, koji implementira Kanadsko društvo za međunarodno zdravlje pod pokroviteljstvom Kanadske agencije za međunarodni razvoj, za jedan od ciljeva upravo ima približavanje i prilagođavanje zdravstvenog sistema mladima.

Opština Novi Beograd je uključena u projekat u februaru mesecu kao jedna od tri opštine u Srbiji. U prethodnom periodu zaposleni u Domu zdravlja , Centru za socijalni rad i opštini Novi Beograd, pohađali su edukaciju koja značajno povećava kapacitete za rad sa mladima.