Home omladinska politika Regionalni seminar o omladini

Regionalni seminar o omladini

41
0

 Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i šef delegacije Saveta Evrope u Srbiji Konstandinos Jerokostopulos otvorili su trodnevni seminar o razvoju omladinske politike u jugoistočnoj Evropi. Cilj skupa je promovisanje razvoja omladinske politike u ovom regionu, a učesnici su predstavnici vlada i nevladinih organizacija iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske, Hrvatske i Crne Gore.

Samardžić-Markovićeva je pozvala mlade u Srbiji da se aktivno uključe u društveni život.

Ona je istakla i da se ministarstvo omladine i sporta Srbije  uključilo u kreiranje omladinske politike podsetivši da je doneta i Nacionalna strategija mladih.

Ministarka je navela da je njeno ministarstvo u opštinama u Srbiji otvorilo 42 kancelarije za mlade, a da će do kraja godine broj tih kancelarija biti 80.

Jerokostopulos je rekao da su prioriteti Saveta Evrope pospešivanje međukulturnog dijaloga i kulturne raznolikosti i pomaganje državama članicama u razvoju omladinske politike.

Planirano je da se sutra učesnicima seminara o omladinskoj politici u jugoistočnoj Evropi obrate direktor kancelarije UNICEF-a za Srbiju  Judita Rajhenberg i predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.