Home [treninzi] Odnosi sa javnošću u muzejima

Odnosi sa javnošću u muzejima

67
0

 Sekcija za odnose s javnošcu i marketing Muzejskog društva Srbije i izdavačka kuća Clio 12. septembra 2008. godine organizuju jednodnevni seminar „Odnosi s javnošću u muzejima, savremeni pristupi“ u Pedagoškom muzeju u Beogradu, Uzun Mirkova 14, sa pocetkom u 10 h.

Seminar je namenjen kolegama u muzejima i drugim institucijama kulture koji bave odnosima s javnošcu, kao i svim zainteresovanim kolegama koji su svojim radnim mestima i interesovanjima vezani za poslove komunikacije. Cilj organizovanja seminara je unapređenje struke, edukacija zaposlenih na poslovima komunikacije i pružanje savremenih saznanja iz oblasti savremenih komunikacionih trendova. Seminar se organizuje i u cilju aktiviranja postojećeg članstva Sekcije za odnose s javnošću i marketing u okviru Muzejskog društva Srbije, pristupanja novih članova, boljeg umrežavanja i komunikacije medu članstvom, kao i afirmacije ovog relativno novog zanimanja u muzejima.  
Predavači
Prof dr Tomislav Šola,  šef Odseka za muzeologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, međunarodni univerzitetski predavač, autor ICOM UNESCO projekta "The Best in Heritage" Dubrovnik, autor i rukovodilac brojnih međunarodnih projekata iz oblasti zaštite baštine, bivši predsednik ICOM i dr., Mr Milenko Ðurić, domaći i međunarodni stručnjak iz oblasti PR, univerzitetski predavač, predsednik DSOJ; Marija Skala,  nezavisni konsultant i trener, učestvovala u brojnim PR  projektima Vlade Srbije i međunarodnih organizacija; Vojin Nikolić, direktor Pedagoškog muzeja.

Svi učesnici seminara na svoje ime dobijaju poseban poklon: člansku kartu Foruma čitalaca Clio, pomoću koje mogu da ostvaruju brojne pogodnosti  izdavačke kuće Clio.  Izdavačka kuća Clio opremiće biblioteke muzeja učesnika paketom knjiga pripremljenim za ovu priliku, koji sadrži 6 naslova:  
Uspešan fandreising, B. Krole; Marketing u muzejima, T. Šola; Marketing umetnosti, K. Digl, Muzej i publika, K. Žilber; Virtuelni muzej, B. Deloš, iz edicija Marketing i Museum po posebnim povlašćenim cenama od 30% popusta. Cena ovog paketa je 3000 dinara, a suma se avansno uplaćuje na žiro račun MDS: EFG Banka 250 – 1865091 – 78 .
 
Prijave se šalju elektronskom poštom sa popunjenim formularom na e-mail:
aleksandra.savic@nhmbeo.org.yu do ponedeljka 08.09.2008. godine u 16 h.
Za dodatne informacije možete se obratiti Aleksandri Savić na telefon 011 3442 147 ili 063 10 11
949. Prijava je validna uz uplatu. Broj učesnika je ograničen.

Izvor:http://www.arte.rs