Home [njuz] Uskoro upis u studentske domove

Uskoro upis u studentske domove

36
0

 Oko 9.000 brucoša beogradskih fakulteta, od 1. do 15. septembra, može da konkuriše za 968 mesta u 14 studentskih domova, rečeno je Tanjugu u Studentskom centaru „Beograd“. Ostali studenti moći će da konkurišu za mesto u Domu od 1. do 31. oktobra na matičnim fakultetima.

Budući diplomci moći će da podnesu dokumenta u studentskom domu „Karaburma“’, od 8 do 15 sati. Uz prijavu treba predati i overene fotokopije svedočanstava sva četiri razreda srednje škole, uverenje o upisu prve godine studija o trošku države koje izdaje fakultet ili viša škola, kao i uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu domaćinstva u prvoj polovini ove godine, izdato u nadležnom opštinskom organu mesta prebivališta brucoša. Dokumenta se moraju predati lično zbog fotografisanja za čip karticu.

Studenti koji su dali uslov u junu i septembru moći će da predaju dokumenta do 31. septembra, a studenti master studija, koji studiraju po Bolonjskoj deklaraciji, do 5. novembra. Cena smeštaja se kreće od 705 dinara mesečno, u domu „Žarka Marinovića“, u četvorokrevetnoj sobi sa zajedničkim kupatilom na spratu do 1.100 dinara, u Studentskom gradu u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom.

Izvor:24 sata