Home [njuz] Iznajmiti sobu više nije popularno

Iznajmiti sobu više nije popularno

43
0

 Studenti iz unutrašnjosti koji studiraju u Beogradu najčešće više ne iznajmljuju sobe, već se udružuju i „uzimaju“ stanove po ceni od najmanje 200 evra mesečno u širem centru, tvrde predstavnici beogradskih agencija za nekretnine.
Direktor agencije „Terazije“ Petar Milojković izjavio je agenciji Tanjug da je iznajmljivanje studentskih soba „prošlost, jer se akademcima ne isplati da, na primer, stanuju kod neke starice koja će da proverava kada su uključili bojler“.

Primera radi, za sobu u Bulevaru kralja Aleksandra, kod „Liona“, potrebno je mesečno izdvojiti 100 evra po krevetu, sa uračunatim troškovima stanovanja, koliko i za stanovanje u sobi u Cvijićevoj ulici, ali bez upotrebe telefona, s tim što u taj iznos nije uračunat izdatak za struju, koja se posebno plaća.
Milojković je rekao da studenti uglavnom traže stanove u „krugu dvojke“, ali i na Voždovcu, Novom Beogradu i Karaburmi, da bi bili što bliže fakultetima.
Direktor i vlasnik agencije „Slavija“ Srđan Lončarević izjavio je Tanjugu da je za „pristojnu“ garsonjeru ili jednosoban stan u širem centru Beograda, gde se nalazi većina fakulteta, potrebno izdvojiti najmanje 200 evra mesečno. On je istakao da se u poslednje vreme uglavnom udružuje dvoje ili troje studenata, koji iznajmljuju dvosobne stanove po ceni od 300 do 350 evra, jer je takav način stanovanja najisplativiji.

Izvor:24 sata