Home [treninzi] Transitions Online: Izveštavanje o evropskim integracijama

Transitions Online: Izveštavanje o evropskim integracijama

34
0

 Transitions Online objavljuje projekat obuke za novinare Izveštavanje o evropskim integracijama čiji je cilj pomoći novinarima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Moldavije da steknu veštine i znanja neophodna za izveštavanje o temama vezanim za evropske integracije. Rok za prijave: 25. avgust 2008. godine.

Ovaj jednogodišnji projekat ukljucje Internet kurs, program učenja uz rad, kao i seminar o izveštavanju o EU temama, koji će biti održan u Sarajevu krajem oktobra.

Radni jezik projekta je engleski.

Učesnici će tokom obuke proširiti znanja o politici i ekonomiji u procesu priključenja Evropskoj uniji i upoznaće se sa radom institucija u Briselu.

Naučni radnici, donosioci odluka i iskusni novinari će sa učesnicima podeliti znanja o nizu tema, među kojima su ekonomija proširenja; iskustva novih država članica; liberalizacija trgovine u jugoistočnoj Evropi; trgovina između novih država članica, s jedne strane, te jugoistočne Evrope i bivših sovjetskih država sa druge; snalaženje u Evropskom veću i Komisiji. Predavaći će, takođe, posvetiti paznju prakticnim problemima na koje nailaze novinari, kao sto je EU terminologija, te ponuditi savete o tome kako se snaći u Briselu.

Pozivamo profesionalne novinare iz gore navedenih zemalja da se prijave na ovaj konkurs.

Transitions Online snosi troškove učešća u projektu.

Da biste se prijavili, popunite sledeću online formu: http://forms.tol.cz/form/27/

Projekat ce biti izveden uz finansijsku podrsku Ministarstva inostranih poslova Česke Republike.

 izvor:mediacenter