Home [njuz] Bez karte najčešće đaci i studenti

Bez karte najčešće đaci i studenti

43
0

 Kontrolori Gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” pojačano će ovog meseca pregledati karte putnicima na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama, saopštio je portparol preduzeća Milorad Vukašinović. Namera gradskog prevoznika, kazao je Vukašinović, jeste da ovom akcijom poveća prihode preduzeća jer se, prema statistici, Novosađani autobusima GSP-a bez karata prevezu blizu dva miliona puta.

– U autobusima se najčešće zatiču bez karte đaci i studenti, ali ima i onih koji više puta pokušavaju da se voze besplatno. Interesantan je slučaj jedne gospođe koja je u poslednje vreme čak četiri puta uhvaćena u autobusu bez karte – kaže Vukašinović.

Prema njegovim rečima, Pravna služba preduzeća dobila je nalog od poslovodstva da ažurira podatke o svim putnicima koji duguju ovoj gradskoj firmi, radi naplate potraživanja putem suda. Doplatna karta, podseća Vukašinović, za prvu zonu staje hiljadu dinara, a za drugu zonu je duplo skuplja. Ako se ta suma ne plati u roku od sedam dana, prvo se piše opomena putniku i šalje na kućnu adresu, a ako i tada ne izmiri obaveze, advokat preduzeća pokreće sudski postupak. U tom slučaju putnik plaća i sudske troškove.

– Početkom septembra očekuje nas jesenji rad vožnje, kada će gradski prevoznik povećati broj autobusa u saobraćaju, pa će i trošak biti veći. Predstoji i zamena pokaznih karata za đake i studente, pa apelujemo na roditelje da izmire dugovanja prema preduzeću, jer će plaćena kazna biti preduslov za dobijanje nove pokazne karte – rekao je Vukašinović.

Izvor:Dnevnik