Home [zabavnik] Marley dobija spomenik u Banatskom Sokolcu

Marley dobija spomenik u Banatskom Sokolcu

44
0

 Organizatori festivala Rock Village u Banatskom Sokolcu najavili su da će ovog leta u tom mestu kod Vršca svečano otkriti spomenik nikom drugom do – Bobu Marleyju."Ponosni smo da objavimo da će prvi spomenik u Evropi legendi rege muzike Marliju (1945-1981) biti podignut u Banatskom Sokolcu.

Tako ovo mesto ulazi u istoriju ako ovo mesto ulazi u istoriju i svi ljubitelji i poštovaoci "borca za slobodu sa gitarom u ruci" moći će 23. avgusta u 18:00 h da prisustvuju svečanom činu otkrivanja spomenika", piše na zvaničnom festivalskom sajtu.

Festival otvara Del Arno Bend, potom sledi nastup specijalnih gostiju sa Jamajke, šestočlanog reggae benda Ras Abraham & The Irie Wibes, a onda sviraju Partibrejkersi.

Prethodnog dana na Rock Villageu svira Atomsko Sklonište, a očekuje se i potvrda koncerta Van Gogha.

Otkrivanje spomenika poznatim ličnostima na prostoru bivše Jugoslavije počelo je postavljanjem biste Bruce Leeja u Mostaru pre nekoliko godina.

U banatskom mestu Žitište prošle godine je otkriven spomenik Rockyju Balboi.

Bio je najavljivan i spomenik Samanthi Fox u Čačku, ali ga još nema.

Žitelji Dimitrovgrada prošle godine su novosagrađenu halu nazvali po nekadašnjem gitaristi grupe Deep Purple Glenn Hughesu, koji je prisustvovao svečanosti.

Izvor:Popboks