Home [njuz] Muzički tramvaji

Muzički tramvaji

54
0

tramvaj.jpegU okviru "Dana Beograda" u četvrtak 19. aprila u 19.30 sa tramvajske stanice ispred Biblioteke grada Beograda krenuće Muzički tramvaji u nekoliko pravaca.

Tramvaji broj 2, 5, 10 i 13 ići će svojim regularnim trasama, a putnici će imati prilike da u njima poslušaju nastupe izvođača koji će 19. aprila nastupiti i u dnevnom programu manifestacije "Dana Beograda".

U Muzičkim tramvajima će nastupiti kvartet "Kornelije", Muzičke škole "Stanković", zatim, romska grupa "Kal" visoke svetske neo-etno reputacije i DJ Flip – beogradski elektronski umetnik Filip Milošević, sa sopstvenim maksimumima urbane klupske zvučne muzike.

Oni će se ovom prilikom po prvi put okupiti oko motiva iz Bartokovih "Transilvanijskih plesova", u muzičkom inter-žanrovskom miksu.

U celom projektu Muzičkih tramvaja, osim ovih izvođača, učestvovaće, svojim izuzetnim kreativnim doprinosom, i mladi operski pevači, zatim perkusionisti, atraktivni džez muzičari i kvartet fagota muzičke škole "Stanković".

Građani će na liniji “dvojke” u jednom pravcu moći da čuju gudački kvartet “Kornelije”, a u suprotnom pravcu, isto na liniji “dvojke” mlade operske pevače i fagotiste. Na liniji “desetke” putnici će uživati u muziciranju perkusionista i džez-ansambla, muzičke škole "Stanković". Učešće u programu će uzeti i grupa “Kal” na liniji “trinaestice”, kao i DJ Flip na liniji “petice”.

Izvor: B92