Home [zabavnik] Sve o Exitu 08

Sve o Exitu 08

41
0

 Na Exitu 08 od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu nastupa više od 500 izvođača na 20 festivalskih bina. Mapu sa ucrtanim info pultovima i binama, kao i sve satnice, možete pogledati na našem sajtu. Osim toga, na Petrovaradinskoj tvrđavi za vreme Exita postoje bilbordi sa preciznom mapom festivala, svih bina, info pultova, hitne pomoći…  Flajere sa mapom festivala i satnicama možete takođe pronaći na info pultovima i kod promortera. U toku prvog i poslednjeg dana, Exit festival biće uveličan vatrometima, a pre nego što padne noć prve večeri, od pola osam do osam, gledaćemo neke od naših najiskusnijih pilota kako izvode spektakl akrobatskih figura u grupi mlaznim avionima tipa Galeb G2.

Ulaznice

Četvorodnevne ulaznice možete kupiti do četvrtka, 10. jula, do kraja radnog vremena filijala Erste banke, po ceni od 7790 dinara.
Jednodnevne ulaznice od četvrtka, 10. jula mogu se kupiti u Erste banci i na ulazu broj 2 na festival, sva četiri dana festivala.

Apelujemo na posetioce da ulaznice kupuju na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica.

Iako falsifikovane ulaznice izgledaju isto kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je jedina validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Sve o ulaznicama možete pronaći na ovom linku.

Ulazi

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 17 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu ili akreditaciju. U toku jedne večeri možete ući na festival samo jednom. Ukoliko izađete osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra. Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu. Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Pravila Exita i najčešće postavljena pitanja i odgovore možete pronaći na ovom linku.

Tokeni, piće, hrana…

I ove godine piće na Exitu (sa izuzetkom VIP terase), plaća se isključivo tokenima kako bi se izbegle gužve na šankovima i kako bi se osigurala mnogo efikasnija fiskalizacija. Sve o tokenima, cene pića, kao i mapu šaltera za prodaju tokena možete pogledati na našem sajtu. Na Exitu možete kupiti sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire. Hrana u Foodlandu i suveniri u EXIT Shopu plaćaju se dinarima. U Foodlandu može se osim domaće i kineske hrane, ribe i jela sa roštilja kupiti i vegeterijanska i veganska hrana.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi je ove godine postavljeno više od 30 šankova, a posetiocima će na raspolaganju biti tri bankomata, jedna menjačnica i 433 toaleta.

Pomoć

Na EXITu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.
U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.

U slučaju da vam treba bilo kakva pomoć možete se obratiti radnicima obezbeđenja, koje ćete prepoznati po crvenim majicama.

Kamp

Park na obali Dunava, između Dunavskog keja i studentskog grada, pretvoren je u najveći kamp u zemlji. EXIT kamp je otvoren 10 dana, a sve službe u njemu rade 24 časa dnevno. Kamp je otvoren u ponedeljak, 7. jula, a zatvara se u sredu, 16. jula u 16 časova. U EXIT Kampu postavljeno je 150 toaleta, 70 tuš-kabina, 70 umivaonika.

Turist info

O putovanju u Novi Sad, ali i o lokalnom prevozu, parkinzima, gradskim autobusima, i taksi prevozu možete se detaljno informisati na našem sajtu. Najvažnije telefone i adrese preuzmite ovde.

Vreme

Za vreme Exita prema najavama meteorologa očekuje nas toplo i suvo vreme.