Home [zabavnik] Otvoren Egzitov kamp

Otvoren Egzitov kamp

39
0

 U parku kod Filozofskog Fakulteta u Novom Sadu i blizu Dunava otvoren je Egzitov kamp. Predviđeno je da ove godine kamp radi nešto duže, čitavih deset dana, odnosno još tri dana nakon završetka festivala. Koordinator kampa Svetozar Milićević kaže da su tako želeli da izbegnu gužve prilikom odlaska posetilaca, ali i da omoguće ljudima da se provedu još koji dan nakon festivala. U kampu ima osam hiljada mesta, a već je rezervisano više od šest hiljada, kaže Milićević i navodi da su uslovi u kampu dobri i za boravak i za provod.

"Cena smeštaja je 1.690 dinara, bez obzira na broj provedenih dana. U cenu su uračunati kamp mesto, tuševi sa toplom vodom, umivaonici. Servis za čuvanje telefona i čuvanje stvari jedini su servisi koji se dodatno naplaćuju“, objašnjava Milićević.

Mađarske železnice će zbog Egzita od danas pa do 14. jula dodatnim vagonima pojačati međunarodni voz na liniji Beograd – Budimpešta – Beograd, a Železnice Srbije će uvesti vanredni voz na liniji Novi Sad – Pančevo.

Stigli prvi gosti, kreće navala na tokene

Već juče, prvog dana rada Exit kampa u parku kod Filozofskog fakulteta, stiglo nekoliko desetina Britanaca, a do početka festivala očekuje se da kroz kamp prođe čak 12.000 kampera.

Na Tvrđavi se uveliko radi na postavljanju stejdževa, zaštitne ograde su već postavljene, sklopljeni su montažni šankovi, sanirani mostići dok je plaža „Bećarac” sređena.

I ove godine, piće na Tvrđavi će se plaćati tokenima, metalnim novčićima koji zamenjuju dinare. Tokom festivala na Tvrđavi će raditi 74 šaltera za prodaju tokena, a u kampu će biti 10 šaltera.

Postoji pet vrsta tokena: „REC” (vredi 80 dinara i za njega možete kupiti negaziranu ili gaziranu vodu), „EJECT” (100 dinara – sok ili vino), „PLAY” (140 dinara – pivo), „PAUSE” (180 dinara – energetski napitak), „Star – Zvezda (SIX PACK)” (700 dinara – 5+1 pivo gratis).
Tokeni se mogu kupiti isključivo za dinare i sa njima je moguće kupiti piće na svim šankovima na festivalu, izuzev VIP prostora.

Četvorodnevne ulaznice za Exit još se mogu kupiti u ekspoziturama Erste banke po ceni od 7.790 dinara. Jednodnevne ulaznice koštaju: 2.490 (četvrtak), 2.590 (petak), 3.090 (subota) i 2.890 (nedelja) dinara.

Izvor: B92