Home [njuz] Oni predstavljaju našu svetlu budućnost

Oni predstavljaju našu svetlu budućnost

38
0

 Svečani prijem za najbolje učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola priređen je juče Starom dvoru. Tim povodom, 257 đaka generacija svih škola iz 17 gradskih opština nagrađeno je za znanje najnovijom Larusovom tematskom enciklopedijom.
Kriterijum po kojem su učenici poneli titulu đaka generacije bio je da pored Vukove diplome poseduju još neku sa takmičenja, međunarodnog ili gradskog.

– Osvojila sam prvo mesto na gradskom takmičenju iz srpskog jezika. Prva sam u Srbiji iz lingvistike, kao i na takmičenjima iz engleskog i geografije. Nadam se da ću prilikom upisa u srednju školu imati prednost u odnosu na nekog sa istim brojem bodova – rekla je za Glas Biljana Ranković, jedna od nagrađenih učenica voždovačke škole „Filip Filipović“.

Nagrađeni đaci Muzičke škole „Stanković“ prisutnima su pokazali svoja umeća performansom na bubnjevima, operskom arijom, a kompozicijom na harfi otvorili su svečanost.
Učenike i njihove ponosne roditelje koji su prisustvovali svečanosti pozdravili su Zoran Alimpić, v. d. gradonačelnika, i Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje.

Izvor:Glas