Konkurs za SAVET Kluba mladih u okviru Kancelarije za mlade

0
SHARE

 Prijepolje
Ovim putem, Kancelarija za mlade u Prijepolju, poziva sve nevladine organizacije koje se bave mladima,formalne i neformalne grupe mladih  na KONKURS povodom formiranja Saveta za mlade,Kancelarije za mlade Prijepolje.
Pozivamo Vas, da učestvujete na konkursu za uključivanje u rad Saveta za mlade, predloživši jednog delegata koji će Vas predstavljati u Savetu i time značajno doprineti radu ovog tela jako bitnog za rad Kancelarije za mlade. Kancelarija za mlade u Prijepolju je osnovana početkom aprila ove godine težeći da postane prava institucija koja se bavi pitanjem mladih, kao sastavno telo opštinske uprave. Da bi se postigla adekvatna struktura Kancelarije za mlade, potrebno je osnovati Savet mladih, koji bi sprovodio: programski rad Kluba mladih (sastavni deo Kancelarije) vršio uticaj na rad Kancelarije, davao smernice za njen razvoj kroz projekte koji se bave različitim pitanjima /problemima mladih.

Savet bi činilo devet članova – po jedan iz lokalne samouprave, biznis sektora, medija. Dva člana bi trebalo da predstavljaju NVO sektor koji se bavi mladima, dok bi tri člana bila iz formalnih i neformalnih grupa mladih ljudi, a deveti predstavnik đačkog parlamenta.

Selekciona komisija će posebno uzimati u obzir sledeće kriterijume:

• Motivisanost i zainteresovanost
• Iskustvo (najmanje jednu godinu rada)
• Raznolikost aktivnosti/programa

Konkurs je otvoren do 8.jula tekuće godine.
Prijave,uz kratak opis,slati na mail ili predati u prostorima Kancelarije za mlade.

Admir Veljović
Koordinator Kancelarije za mlade Prijepolje