Home [treninzi] NOU obučava mlade za rad u medijima

NOU obučava mlade za rad u medijima

42
0

 Na Novosadskom otvorenom univerzitetu 8. jula počeće realizacija projekta osposobljavanja mladih za rad u medijima i sa medijima, saopštio je danas Univerzitet. Kako se navodi, projekat je odobrio Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova na konkursu "Podsticanje zapošljavanja mladih", a korisnici koji će biti obuhvaćeni projektom su mladi ljudi, nezaposleni srednjoškolci i studenti.

"Cilj projekta je da podrži potrebu za prestrukturiranjem kvalifikacione strukture mladih radi lakšeg zapošljavanja u procesu tranzicije i efikasnije obrazovanje u ubrzanim težnjama za drugačijim kvalifikacijama i novim načinom rada".

Dodaje se da su ciljevi projekta i podizanje kvaliteta življenja i standarda, podržavanje perspektive razvoja i prevazilaženja velikog problema nezaposlenosti i usmeravanje mladih ka novim idejama, znanjima i veštinama u cilju prilagođavanja potrebama tržišta rada.

Predavanja će biti održana u okviru 16 aktivnih dana, a ukupno će biti obučeno 40 učesnika. Javni poziv upućen je svim zainteresovanima, a dodatne informacije mogu se dobiti na telefone 021/521-447, 451-453 i 521-051, saopštio je Novosadski otvoreni univerzitet.

Izvor:RTV