Home [treninzi] MI smo u programu!

MI smo u programu!

57
0

 Balkanski fond za lokalne inicijave je pokrenuo novi razvojni program pod nazivom Mi smo u programu!. Na ovaj način BCIF, u partnerstvu sa The Balkan Trust for Democracy (BTD), želi da podstakne omladinske organizacije i grupe mladih da razviju lokalne medijske projekte koje će voditi mladi od 17-28 godina. Cilj programa je da ojača aktivizam mladih u lokalnim zajednicama i da podstakne mlade ljude da se, kroz pokretanje lokalnih medijskih projekata, aktiviraju u rešavanju pitanja koja su im važna i koja su bitna za lokalnu zajednicu iz koje dolaze
.
Podrška lokalnim medijskim inicijativama mladih pruža se u nekoliko koraka.

Mladi iz 10 opština i gradova iz Srbije će proći obuku i trening iz oblasti osnivanja i vođenja medijskih projekata. Nakon seminara najbolje organizacije će biti podržane u iznosu do 3500 evra (u dinarskoj protivvrednosti) i imaće pomoć kancelarije Fonda i stručnog saradnika u implementaciji projekta.

BCIF je u proces edukacije uključio mlade iz Zaječara, Vrnjačke Banje, Vrbasa, Zrenjanina, Čajetine, Novog Bečeja, Loznice, Vranjske Banje, Bora i Knjaževca.

Od 30. maja do 1. juna u Kruševcu je održan prvi seminar za omladinske organizacije u okviru programa – Mi smo u programu!

Na seminaru „Mediji u lokalnoj zajednici“ su učestvovali mladi iz 10 gradova u Srbiji. Voditeljke seminara Snežana Stojanović – savetnica BCIF-a i Tamara Skroza – novinarka nedeljnika Vreme upoznale su učesnike/ce seminara između ostalog sa temama kao što su problemi u zajednici, moć medija, etički kodeksi novinarstva.

Drugi seminar u okviru programa Mi smo u programu! planiran je za početak jula.