Home [ muviz ] Seks i grad obara rekorde u Srbiji

Seks i grad obara rekorde u Srbiji

53
0

 Posle glamuroznog svetskog otvaranja, film “Seks i grad” i u bioskopima u Srbiji, nakon prvog vikenda, beleži izvanredne rezultate.Sa posetom od preko 31.000 gledalaca, film je zabeležio najbolje otvaranje stranog filma ove godine, a ujedno je osvojio titulu najgledanijeg stranog filma posle prvog vikenda prikazivanja, koju je do sada nosio film “Da Vinčijev kod” iz 2006. godine.

Film “Seks i grad”, koji je premijerno prikazan 12. juna u Sava centru, se u konkurenciji sa domaćim otvaranjima našao na drugom mestu, posle filma “Čarlston za Ognjenku”.

Radnja filma, koji traje 145 minuta, dešava se četiri godine posle srećnog završetka ljubavnih priča četiri Njujorčanke u popularnoj seriji stanice HBO.

Ljubavne dogodovštine Keri, Mirande, Šarlot i Samante nastavljaju se, a kako je ranije objasnio režiser i scenarista Majkl Patrik King "serija je govorila o potrazi za ljubavlju, a film govori o tome šta se dešava kada se ljubav pronađe".

Producent serije i filma Džon Melfi jednom prilikom opisao je film kao "postavljanje pitanja izvedenog iz klasičnog bajkovitog završetka: šta znači srećno i zadovoljno do kraja života?"

Film, u koji je uloženo 65 miliona dolara, posle prvog vikenda prikazivanja u američkim bioskopima zaradio je 55,7 miliona dolara i osvojio titulu najboljeg ostvarenja u žanru komedije zabranjene za mlađe od 17 godina (kategorija "R"), poziciju koju je do sada držao film "Mangupi overavaju maturu" iz 1999. godine.

U istorijatu otvaranja svih “R” ocenjenih filmovima, bez obzira na žanr, “Seks i grad” se posle prva tri dana prikazivanja našao na petom mestu posle filmova “Matrix 2" (91,8 miliona dolara), “Stradanje Isusovo” (83,8 milliona dolara), “300: Bitka kod Termopila” (70,9 milliona dolara) i “Hanibal” (58 miliona dolara).

Film je, takođe, zauzeo i prvo mesto među najboljim filmskim adaptacijama TV serija, pobedivši film “Nemoguća misija” koji je u prvom vikendu zaradio oko 45 miliona dolara.

U Britaniji je film u prve dve nedelje prikazivanja bio najgledaniji – sa zaradom od 16.1 miliona funti.

Izvor:b92