Home [njuz] Protest studenta BU zbog korupcije

Protest studenta BU zbog korupcije

42
0

 Članovi Udruženja Nezavisni studenti Beogradskog univerziteta održali su u sredu ispred Pravnog fakulteta u Beogradu performans "Neću da platim. Nemam da platim", u znak protesta zbog korupcije na fakultetima."Naša namera bila je da još jednom ukažemo na korupciju koja postoji na fakultetu", rekao je Tanjugu portparol te studentske organizacije Jovan Najdenov. U okviru performansa, oni su na platou ispred Pravnog fakulteta postavili kartonsku kutiju na kojoj su se "prodavali ispiti kao veš na Bulevaru".

U performansu su učestvovali "profesor" koji je odbio 1.000 dinara i 50 evra i prihvatio ponudu od 100 evra i "student" kome je "profesor" dao prelaznu ocenu na ispitu.

Skup je protekao mirno, a studentima se nije obratio niko od nadležnih sa Pravnog fakulteta.

Najdenov je najavio da bi novi protesti mogli da se očekuju od ponedeljka. On je dodao da postoji mogućnost da studentski parlament Beogradskog univerziteta organizuje protest zbog previsokih školarina i da će ga njihovo udruženje svakako podržati.

O mogućem pridruživanju protestu udruženje pregovara i sa drugim studentskim organizacijama, a pored visokih cena školarine, njihovi zahtevi se odnose i na korupciju i seksualno uznemiravanje na fakultetima.

(Tanjug)