Home [treninzi] Trening Mlada MIRamiDA

Trening Mlada MIRamiDA

38
0

 Dragi i drage!
Najavljujemo održavanje 7. Mlade MIRamiDE – treninga izgradnje mira za mlade aktiviste/ice iz Hrvatske i pozivamo sve zainteresirane da se prijave.Trening će se održati u Zadru od 19. do  27. 7. 2008.

 

ŠTO JE TRENING MLADA MIRamiDA?

Trening Mlada MIRamiDA okuplja 20-tak mladih osoba iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici, a koje će zajedno provesti tjedan dana učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti.

Trening Mlada MIRamiDA dio je trogodišnjeg edukativnog programa koji propituje djelovanje pojedinaca i društvene odnose u kontekstu izgradnje mira i razvoja kulture tolerancije i poštivanja ljudskih prava te obuhvaća i učenje i razmjenu vještina važnih za društveni angažman, kao i promišljanje o mogućnostima društvene promjene.

Program Mlade MIRamiDE razvijao se od 1999. godine kao odgovor na tadašnje nepostojanje suradnje, koordinacije, informiranosti te međusobne podrške među mladim ljudima, udrugama mladih i za mlade, klubovima mladih i sl. koji rade na osnaživanju civilnog društva, aktivni su u svojoj zajednici i žele to i dalje biti, rade na promoviranju kulture nenasilja, tolerancije, suradnje, zaštite okoliša te čitavoj paleti različitih aktivnosti kao što su umjetnost, sport, politika, humanitarni rad i druge.

Teme kojima ćemo se baviti kroz radionice ovog treninga su:

Nenasilna komunikacija / Timski rad i donošenje odluka / Različitosti, predrasude i diskriminacija / Identiteti / Rod i spol / Sukob / Nasilje i nenasilno djelovanje / Ljudska prava / Izgradnja mira / Moć / Aktivizam mladih  (Program je podložan promjenama i dopunama!)

TKO se može prijaviti?

  • osobe između 18 i 30 godina,
  • koje rade i žele raditi za svoju zajednicu,
  • motivirane su nastaviti dugoročni angažman za unapređenje života u svojoj  sredini, razvoj civilnog društva i kulturu mira, nenasilja, tolerancije i suradnje,
  • zainteresirane su za razmjenu znanja i iskustava s osobama i/ili grupama koji također aktivno rade u svojim zajednicama u RH i šire te
  • pošalju prijavu do 30. 6. 2008. godine.

S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, provest ćemo selekciju i to na osnovu gore navedenih kriterija, a rukovodit ćemo se i ravnomjernom spolnom zastupljenošću te naročito motivacijom pojedinca/ke. O rezultatima selekcije prijavljeni/e će biti obaviješteni/e do  7. 7. 2008. kada ćemo poslati i podrobnije informacije o samom treningu.

Trening je za sudionike/ce besplatan, CMS, odnosno donatori pokrivaju troškove smještaja, hrane, radioničarskih i radnih materijala, honorare voditeljima/cama. Putne troškove sudionici snose sami.

Program podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Ako ste zainteresirani/e, ispunite prijavni upitnik te ga pošaljite zaključno s ponedjeljkom, 30. 6. 2008. Slobodno ga podijelite/proslijedite osobama iz vaše organizacije, sredine i sl. za koje mislite da bile zainteresirane.

Prijavni upitnik pošaljite mailom na mlada_miramida@yahoo.com ili faxom na 01/ 482 – 0094

ili poštom na: Centar za mirovne studije, Nazorova 1, 10 000 Zagreb (prijava treba stići zaključno s 30. 6. 2008.)

Obavezno naznačite da se radi o prijavi za trening Mlada MIRamiDA.

O CMS-u i timu Mlada MIRamiDA i MMH

Centar za mirovne studije (CMS) je neprofitna i nevladina organizacija koja promiče nenasilje i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam, a nastala je 1997. CMS je član Antiratne kampanje Hrvatske, mreže više od 20 civilnih grupa koje promiču nenasilje, ženska prava i ljudska prava, a članica smo i Mreže mladih Hrvatske.

Tim Mlada MIRamiDA postoji od 1999. od kada radi na podršci i jačanju organizacija mladih, kao i edukaciji njihovih članova/ica i drugih aktivnih i motiviranih mladih osoba. Tim čine mlade osobe iskusne u području obrazovanja, aktivizma i politike za mlade. Mlada MIRamiDA promiče kulturu nenasilja, informira i obrazuje o temama ključnim za razumijevanje društvenih i demokratskih procesa te osnažuje i pruža podršku u izgradnji mira i aktivnom sudjelovanju u razvitku zajednica i društva. Mlada MIRamiDA istražuje i radi na poboljšanju položaja mladih u društvu.

Više informacija o Centru za mirovne studije i Mladoj MIRamiDI možete naći na www.cms.hr.

prijavni upitnik 

Mreža mladih Hrvatske (MMH) je savez 52 nevladine udruge mladih i za mlade koji u Republici Hrvatskoj djeluje kao nacionalna krovna organizacija mladih (eng. National Youth Council). MMH je nevladina, neprofitna i nestranačka udruga osnovana u prosincu 2002. godine. Mreža mladih Hrvatske razvija javne politike za mlade kroz informiranje, javno zagovaranje, tematsko umrežavanje, međunarodnu suradnju, podupiranje razvoja organizacija mladih i partnerstvo s institucijama vlasti. Viiše o MMH možete naći na www.mmh.hr.

Veselimo se vašim prijavama, a ako imate nedoumica i pitanja slobodno nas kontaktirajte

na mlada_miramida@yahoo.com

Organizacijski tim Mlade MIRamiDE

Emina Bužinkić, Lovorka Bačić i Cvijeta Senta