Home [ volontiranje ] Letnji kompjuterski kamp za učenike osnovnih škola

Letnji kompjuterski kamp za učenike osnovnih škola

64
0

 Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje podržao je projekat "Letnji kompjuterski kamp" (KompKamp), u okviru kojeg će učenici osnovnih škola iz Vojvodine provesti deo letnjeg raspusta.Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informacije, KompKamp je osmišljen kao osmodnevni boravak dece, uzrasta od devet do 15 godina, koja će uz bezbedno okruženje, kvalitetne programske sadržaje i potpunu brigu provesti deo letnjeg raspusta.

Cilj je da se organizovanim stručnim radom sa decom spreči neaktivno provođenje vremena tokom letnjeg raspusta, poveća znanje u oblasti informatike i fizičke spremnosti, kao i da se praćenjem talentovane dece njihove veštine pravovremeno usmere, navodi se u saopštenju.
U okviri projekta biće angažovani studenti informatike, pedagogije, psihologije, fizičke kulture, akademije umetnosti, učitelji i nastavnici.
KompKamp će biti održan u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Erdeviku od 1. jula do 22. avgusta 2008. godine, po smenama u trajanju od osam ili 16 dana.
U svakoj smeni boraviće oko 30 dece. Planirano je da u svakoj smeni budu i deca koja žive u SOS Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, kao i deca sa Kosova.
U okviru programa KompKampa su informatička radionica, sportsko-rekreativna radionica, stvaralački programi i kulturno-zabavni sadržaji.
Sve detaljnije informacije mogu se naći na interent adresi www.kompkamp.net.

Izvor:24 sata