Home [njuz] Na 100 biografija, jedan pripravnik

Na 100 biografija, jedan pripravnik

39
0

 Na Pravnom fakultetu u petak je održan Dan karijere. U kontaktu s okupljenim predstavnicima advokatskih kancelarija, revizorskih kuća i drugih velikih kompanija, diplomirani pravnici i studenti prava mogli su da pronađu posao, obezbede letnju praksu ili se prijave za volontiranje.

Na štandu advokatske kancelarije Vukotić i Vajagić svoj CV ostavilo je stotinak zainteresovanih. Međutim, kako kaže Ana Stavrić iz ove advokatske kancelarije, šansu kao pripravnik dobiće samo jedan od njih.
Ni dvadesetšestogodišnja Slađa Jugović, sada već diplomirani pravnik, ne očekuje da će je neko od poslodavaca pozvati na razgovor, iako je, kako kaže, na gotovo svakom štandu ostavila svoju biografiju.
– Ništa ne očekujem od ovog Dana karijere. Ovde su sve firme kojima sam već slala svoju biografiju i niko me nije pozvao na razgovor – kaže Slađa, i dodaje da je već našla posao, a ovde je došla čisto da vidi ponudu.
Ni njena koleginica Brankica Jelić (28), kojoj je ostalo još tri ispita do kraja studija, ne očekuje da će baš ovde naći posao. Kako kaže, nada se letnjoj praksi.
Dok Ana Jankov iz kompanije „Price Water House“ kaže da su ovakvi događaji veoma važni za studente i da putem njih mogu da nađu posao. U ovu kompaniju se prijavilo 50 studenata.
– Ako sada ne zaposlimo nijednog budućeg ili diplomiranog pravnika, uzimamo im biografije i pozvaćemo ih kada nam budu trebali novi radnici. Tražimo od njih i da nam elektronskom poštom pošalju CV kako bismo ih imali u bazi podataka – kaže Ana Jankov.

Izvor:Blic