Home [ volontiranje ] Kamp u kojem se ćaska na engleskom

Kamp u kojem se ćaska na engleskom

79
0

 Letnji kampovi "Speak up 08" održaće se od 13. do 18. jula i od 20. do 25. jula u Risnu, u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori. Organizator kampova je studentska hrišćanska nevladina organizacija "Fokus", a kamp je namenjen svima koji žele da poboljšaju svoje znanje engleskog.

Učesnici kampa imaće priliku da svih pet dana razgovaraju isključivo na engleskom jeziku, i to s američkim studentima. Oko 20 volontera s univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama biće tutori našim studentima, a važno je reći da je cena kampa 100 evra i obuhvata smeštaj, hranu i jednodnevnu ekskurziju, u koju je uključena i vožnja brodom. Studenti sami plaćaju jedino troškove putovanja do Crne Gore, a što se hrane tiče, obezbeđena su dva obroka dnevno po pricipu švedskog stola, dakle treba poneti džeparac za dodatnu hranu i noćne izlaske.

Potrebno je prijaviti se što pre, jer je broj mesta ograničen, a za sve informacije tu je veb sajt www.gotospeakup.com. Moguće je prijavlaivanje za samo jedan od dva ponuđena termina, a predviđeno je da najvažnija bude konverzacija, pa će tako biti mnogo aktivnosti u malim grupama, a gramatika se neće učiti.

– Cilj je da kamperi učestvuju u igrama i vežbama, prošire svoj rečnik i poboljšaju govorne sposobnosti, tako da će svaki dan imati i neku temu za razgovor. Tema, na primer, može biti "Nada, tragedija i heroji" i tu se može raspravljati o knjigama, filmovima, muzici, ali i vrednostima uopšte, i to ne isključivo s aspekta hrišćanstva. U kampu se poštuje svačije mišljenje, svačija vera i upoznajemo razne kulture- objašnjava Kajl Kolins, američki student i volonter kampa "Speak up".

On je prošle godine učestvovao kao tutor u kampu održanom u Sutomoru i kaže da je to bilo sjajno iskustvo i da je upoznao divne mlade ljude iz naše zemlje.

– Po pedesetak studenata kampovalo je u oba termina, učesnici su bili raspoloženi za sve aktivnosti i mislim da im je razgovor s nama zaista bio koristan. Uglavnom su bili iz Novog Sada i Beograda i sa svih fakulteta – kaže Kajl, i dodaje da su se uz vežbanje konverzacije upoznali, družili i odlično proveli.

Izvor:Dnevnik

link za prijavu >>>  http://znanje.infostud.com/seminari/Speak_up_2008-Letnja_skola_engleskog_jezika/960