Home [njuz] Volonteri su „ogledalo“ Srbije

Volonteri su „ogledalo“ Srbije

40
0

 Volonteri „Eurosonga 2008“ su ti koje gosti prve susreću i koji na posetioce ostavljaju najupečatljiviji utisak. Za većinu stranaca koji dolaze u Beograd ovo će verovatno biti prva poseta Srbiji. Slika o našoj zemlji koja bude otišla u svet biće ona koju vi budete pokazali – istakli su organizatori „Eurosonga 2008“ na prvom opštem treningu za volontere, koji ćre biti uključeni u organizacuiju ovog spektakla.

Oko 450 izabranih volontera koji su se prijavili za „Eurosong 2008“ već se upoznalo sa ukupnom organizacijom ove velike muzičke manifestacije, kao i svojom ulogom u njoj. Na prvom opštem treningu koji je održan za sve u prostorijama „Sava centra“, tim lideri su im objašnjavali koliko će to biti odgovoran posao, s obzirom da je u pitanju izuzetno velika manifestacija, kojoj će prisustvovati ljudi različitih shvatanja i navika iz celog sveta. Ipak, ni to nije obeshrabrilo mlade ljude koji jedva čekaju da „Eurosong“ počne.

– Znam da je velika odgovornost na nama, ali ne verujem da će biti teško. Sve nas je ovde dovela želja da budemo deo spektakla i da se u najlepšem svetlu prikažemo pred svetom – uz smešak kaže Koštana Šošić (14), učenica srednje Ugostiteljsko-turističke škole.

Organizatori pričaju da nisu očekivali ovako veliko interesovanje. Biće potrebno oko 1.000 mladih, a prijavilo se već 1.400.

– Oni koje ne pozovemo sada biće uvršteni u našu bazu podataka za predstojeće sportske događaje. U toku ovog leta angažovaćemo ih za tri svetska studentska prvenstva, u tekvondu, kajaku i kanuu, kao i za juniorsko prvenstvo u plivanju. Više od 10.000 zainteresovanih imaće priliku da volontiraju na „Univerzijadi“ sledeće godine – objašnjava Nataša Janković, šef odseka za trening i obuku volontera UB2009.

Naredne dve nedelje za biće ispunjene intenzivnim treninzima, u okviru kojih će volonterima biti pojašnjavanje specifične dužnosti unutar određenog sektora.

Izvor:Blic